Pierwsza edycja GASTROTARGÓW SMAKKi już za nami. To udany debiut wydarzenia, w którym biznesowe podejście do gastronomii i troska o jej rozwój były widoczne w ofercie i na stoiskach wystawców […]
Niemiecka marka restauracji L’Osteria planuje otworzyć swój pierwszy lokal w warszawskim Centrum Praskim Koneser latem 2023 roku. L’Osteria jest znana w Europie z autentycznej włoskiej kuchni, rodzinnej atmosfery i unikalnego […]
Wielkanoc kojarzy się z wiosną, zapachem kwiatów, coraz mocniej świecącym słońcem, radością i … świeżymi warzywami. Często bowiem jest to już czas, gdy na naszych stołach pojawiają się nowalijki. Chętnie […]
Czym jeszcze może zaskoczyć nas kuchnia ukraińska? W Polsce pojawia się coraz więcej miejsc, gdzie można skosztować ukraińskich potraw. Powstają nowe restauracje, w których goście z Ukrainy przygotowują tradycyjne dania, […]
Na samą myśl wymieniamy jednym tchem: sernik, bab, mazurek…! A wszystko takie, że dech zapiera. Bo to przecież Wielkanoc, czas gdy wszystko musi być wyjątkowe. Nie żałujemy więc jaj, szczodrą […]
Usprawnienia cyfrowe w ciągu 5 lat mogą dodać 5,4 pkt procentowego do całkowitej stopy wzrostu sektora gastronomii – wynika z badania Adyen Retail Report. Wśród wielogłosu trendów i strategii marketingowych […]
14 lutego zakochani najchętniej sięgają po klasyk z Japonii Wyniki przeprowadzanych w ostatnich latach ankiet nie pozostawiają złudzeń – z roku na rok coraz więcej Polaków obchodzi Walentynki. Przekłada się […]
„Powiedział Bartek, że dziś Tłusty Czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła”. Jeden z przesądów głosi, że niezjedzenie ani jednego pączka w Tłusty Czwartek przynosi pecha. Należy jednak zauważyć, […]
„Miło gonić kłębek wełny, miło w słonku futro grzać. ale kiedy kot jest senny– po prostu idzie spać” Jedna ani kot ani pies ani inny nasz futrzasty czy skrzydlaty […]
W dniach 23-25 marca 2023 roku w Warszawie w halach EXPO XXI odbędą się targi gastronomiczne, na które czeka cała branża HoReCa. SMAKKi GASTROTARGI są tym miejscem, w którym pojawić […]
Zima, śnieg skrzy się i chrzęści pod butami, okna pomalował mróz. Przyroda zastygła w oczekiwaniu na nadejście wiosny, ale coś się dzieje…Wydaje się, że wszystkich łączy oczekiwanie na to, co […]
Segment dostaw zyskuje dzięki mundialowi Stuart, przodująca platforma logistyczna B2B, przyjrzała się segmentowi dostaw gastronomicznych w czasie trwającego mundialu. Według szacunków firmy, dni meczowe oznaczają wzmożone zapotrzebowanie na jedzenie z […]
31 października miało miejsce otwarcie 4-gwiazdkowego hotelu Hyatt Place Kraków. Ten nowo wybudowany obiekt, zlokalizowany na krakowskich Błoniach, dysponuje 216 nowoczesnymi pokojami i 150 m2 powierzchni konferencyjnej. Wnętrza hotelu zaprojektowała […]
… jednak to w Polsce jej cena rośnie najszybciej Analitycy firmy Dotykačka – dostawcy innowacyjnego systemu kasowego, z którego korzystają firmy gastronomiczne między innymi w Czechach, Polsce i Słowacji – […]
Najznamienitsi młodzi szefowie kuchni z różnych zakątków świata już od 2 miesięcy rywalizują w regionalnych finałach konkursu S.Pellegrino Young Chef. W trakcie półfinałów kucharze z danego regionu dają popis swojej […]