Usprawnienia cyfrowe w ciągu 5 lat mogą dodać 5,4 pkt procentowego do całkowitej stopy wzrostu sektora gastronomii – wynika z badania Adyen Retail Report. Wśród wielogłosu trendów i strategii marketingowych […]
14 lutego zakochani najchętniej sięgają po klasyk z Japonii Wyniki przeprowadzanych w ostatnich latach ankiet nie pozostawiają złudzeń – z roku na rok coraz więcej Polaków obchodzi Walentynki. Przekłada się […]
“Powiedział Bartek, że dziś Tłusty Czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła”. Jeden z przesądów głosi, że niezjedzenie ani jednego pączka w Tłusty Czwartek przynosi pecha. Należy jednak zauważyć, […]
“Miło gonić kłębek wełny, miło w słonku futro grzać. ale kiedy kot jest senny– po prostu idzie spać” Jedna ani kot ani pies ani inny nasz futrzasty czy skrzydlaty […]
W dniach 23-25 marca 2023 roku w Warszawie w halach EXPO XXI odbędą się targi gastronomiczne, na które czeka cała branża HoReCa. SMAKKi GASTROTARGI są tym miejscem, w którym pojawić […]
Zima, śnieg skrzy się i chrzęści pod butami, okna pomalował mróz. Przyroda zastygła w oczekiwaniu na nadejście wiosny, ale coś się dzieje…Wydaje się, że wszystkich łączy oczekiwanie na to, co […]
Segment dostaw zyskuje dzięki mundialowi Pizza i dania typu fast food to najchętniej zamawiane przez Polaków pozycje w czasie piłkarskich Mistrzostw Świata. W meczowe dni bary i restauracje mogą liczyć […]
31 października miało miejsce otwarcie 4-gwiazdkowego hotelu Hyatt Place Kraków. Ten nowo wybudowany obiekt, zlokalizowany na krakowskich Błoniach, dysponuje 216 nowoczesnymi pokojami i 150 m2 powierzchni konferencyjnej. Wnętrza hotelu zaprojektowała […]
… jednak to w Polsce jej cena rośnie najszybciej Analitycy firmy Dotykačka – dostawcy innowacyjnego systemu kasowego, z którego korzystają firmy gastronomiczne między innymi w Czechach, Polsce i Słowacji – […]
Najznamienitsi młodzi szefowie kuchni z różnych zakątków świata już od 2 miesięcy rywalizują w regionalnych finałach konkursu S.Pellegrino Young Chef. W trakcie półfinałów kucharze z danego regionu dają popis swojej […]
Zaczęło się od jednego lokalu w Sosnowcu. Dziś należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee, która w tym roku świętuje 10. urodziny, to jedna z największych sieci kawiarnianych w […]
Informacja prasowa, 17 października 2022 r. Poznaj przepisy szefów kuchni z lokalnych restauracji z całej Polski. Wegański bowl zero waste, kurczak po prowansalsku – ulubione danie Napoleona Bonaparte, zupa pomorska […]
Od kilku miesięcy w każdy weekend juniorzy z Kadry Narodowej Polskich Kucharzy trenują w Instytucie Kulinarnym, przygotowując się do Kulinarnego Pucharu Świata, którego finał odbędzie się w listopadzie.
Współcześni konsumenci z większą uwagą i rozważnością wybierają towary, które kupują. Zależy im na jakości, dobrym składzie i sprawdzonym pochodzeniu. Jednak nadal niewiele osób wie, czym jest Chronione Oznaczenie Geograficzne […]
Sezon na świeże owoce i warzywa jest już niemalże w swoim apogeum. Na straganach i w sklepach mienią się wszystkimi kolorami słodkie śliwki (ach te ciasta i powidła!), soczyste gruszki […]