Artykuły

ABC - 20 marca 2019

Dużymi krokami zbliża się sezon w ogródkach restauracyjnych i hotelowych. Można go wydłużyć dzięki ogrzewaczom. Jest to świetny sposób na zwiększenie obrotów. Jednak skuteczne ogrzewanie na zewnątrz budynków stanowi duże […]

ABC - 19 marca 2019

Polacy kochają pizzę, ponieważ uwielbiają włoską kuchnię i jej tradycyjne włoskie produkty, zachwycają się stylem życia Włochów oraz włoskim Dolce Vita. Pizza Dominium wychodząc naprzeciw kulinarnym gustom i smakom swoich […]

ABC - 18 marca 2019

Grotek Bracia to pierwsza na świecie luksusowa marka jajek. Założycielem firmy jest Adrian Grotek, autorytet i lider w branży, której jest pomysłodawcą. Wprowadzając na rynek pierwsze opatentowane jajko — Jajo […]

ABC - 15 marca 2019

Nowe smaki w Pizza Hut w super cenie Marzec w Pizza Hut to miesiąc nowości. W restauracjach Pizza Hut w Opolu i Wrocławiu pojawiły się nowe pizze, dostępne w rozmiarze […]

ABC - 13 marca 2019

.„Mniej znaczy więcej”: wielki powrót sztuki użytkowej Bauhaus Seria sztućców Berlin Collection expondo na stulecie szkoły weimarsko-berlińskiej „Mniej znaczy więcej” – to hasło szkoły Bauhaus. Od 100 lat pozostaje aktualne […]

ABC - 11 marca 2019

Czy powinniśmy tworzyć rozbudowane menu (kilkanaście zup, kilkanaście dań głównych, niezliczona ilość deserów)? Wydawać by się mogło, że tak rozbudowane menu zadziała na korzyść restauracji, bo przecież każdy klient znajdzie […]

ABC - 8 marca 2019

Martwy sezon w hotelu Zima to sezon dla hotelarzy z miejscowości górskich, szczególnie tych położonych blisko stoków narciarskich. Umiejscowione nad morzem lub jeziorami świecą obecnie pustkami lub mają niewielkie „obłożenie” […]

ABC - 7 marca 2019

We wrześniu otwarto w Tczewie nową restaurację. Odnotowujemy ten fakt z ogromną przyjemnością, bowiem styl lokalu, jego wystrój i menu są niezwykłe – nawiązują do lat 60 – Ameryki Północnej. […]

ABC - 4 marca 2019

Jak Pani ocenia jakość usług w hotelach SPA & Wellness w Polsce? Z roku na rok przybywa w Polsce coraz więcej obiektów z funkcją SPA & Wellness. Wiele z nich […]

ABC - 19 lutego 2019

Zaskakujący kształt, bogactwo nietypowych smaków i spektakularny sposób przygotowania to największe wyróżniki lodów tajskich, które od kilku sezonów szturmem podbijają podniebienia polskich konsumentów. Zdaniem ekspertów w ciągu ostatnich kilku lat […]

ABC - 12 lutego 2019

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, w odpowiedzi na oczekiwania swoich klientów, wprowadził na rynek nową odsłonę egzotycznego sosu Sriracha. Obecna wersja bez wątpienia jest najostrzejszym sosem w […]

ABC - 11 lutego 2019

E-zwolnienia, e-PIT-y, a wkrótce pracownicze programy kapitałowe – to kolejne wyzwania w zarządzaniu zasobami ludzkimi (nie tylko w branży HoReCa). Szybki dostęp do danych w systemie informatycznym to spore udogodnienie […]

ABC - 7 lutego 2019

Najsmaczniejsze targi w Polsce. Zdaniem niektórych cukier to legalny narkotyk. Niewątpliwie wielu zniewala smak czekolady, aromat kawy i cist, urok bajkowych tortów i deserów. Jeśli nie przesadzamy, to warto jest […]

ABC - 29 stycznia 2019

Prowadzenie restauracji nie należy do najłatwiejszych zadań, ponieważ w dużej mierze uzależnieni jesteśmy od opinii klientów. A w dzisiejszych czasach zła opinia szybko się roznosi przez Internet, przez co nasz […]

ABC - 23 stycznia 2019

Oferta śniadań hotelowych staje się coraz bogatsza. To już nie tylko jajecznica, pomidor, parówki i kajzerka, ale obszerny wybór nietuzinkowych potraw. Jakie są więc aktualne standardy gastronomiczne wyznaczane przez sieci […]