Według szybkiego szacunku GUS, w sierpniu 2023 r. ceny żywności w Polsce były o 12,7% wyższe niż w sierpniu roku 2022. Jak, mimo rosnących cen, przekonać klientów do zakupów, a tym samym rozwijać swoją […]
W połowie lipca zakończyła się kampania „Dziel się słońcem na pełen etat” prowadzona przez markę Lipton Ice Tea. Głównym elementem aktywacji podejmującej temat prac sezonowych były oferty konkursowe umieszczone na […]
O-Med to marka, która podbiła świat oliwy z oliwek i octów winnych dzięki swojemu niezrównanemu smakowi, jakości i innowacyjnym podejściu do produkcji. Producentem O-Med jest młoda i dynamiczna firma, która […]
Znajomość podstawowych zwrotów za granicą potrafi uratować życie. Przyda się na przykład, gdy zgubimy drogę lub… dopadnie nas pragnienie. Na całym świecie nie brakuje miłośników zimnego piwa, zwłaszcza w sezonie […]
Co zrobić, aby wnętrze stało się oazą spokoju i wytchnienia, aby było zawsze stylowe i niepowtarzalne? To pytanie często jest zadawane podczas remontu czy chęci zmiany wystroju mieszkania… Tak naprawdę […]
LOLEA to hiszpański aperitif frizzante, który zyskuje coraz większą popularność w na Świecie i także w Polsce. LOLEA to delikatnie musująca półsłodka mieszanka wina i soku z owoców oraz przypraw […]
“W malinowym chruśniaku przed ciekawych wzrokiem Zapodziani po głowy, przez długie godziny Zbieraliśmy przybyłe tej nocy maliny (…)” (B.Leśmian) Niezbyt często się zdarza by literatura piękna sięgała w swoim wyrazie […]
Pierwsza edycja GASTROTARGÓW SMAKKi już za nami. To udany debiut wydarzenia, w którym biznesowe podejście do gastronomii i troska o jej rozwój były widoczne w ofercie i na stoiskach wystawców […]
Niemiecka marka restauracji L’Osteria planuje otworzyć swój pierwszy lokal w warszawskim Centrum Praskim Koneser latem 2023 roku. L’Osteria jest znana w Europie z autentycznej włoskiej kuchni, rodzinnej atmosfery i unikalnego […]
Wielkanoc kojarzy się z wiosną, zapachem kwiatów, coraz mocniej świecącym słońcem, radością i … świeżymi warzywami. Często bowiem jest to już czas, gdy na naszych stołach pojawiają się nowalijki. Chętnie […]
Czym jeszcze może zaskoczyć nas kuchnia ukraińska? W Polsce pojawia się coraz więcej miejsc, gdzie można skosztować ukraińskich potraw. Powstają nowe restauracje, w których goście z Ukrainy przygotowują tradycyjne dania, […]
Na samą myśl wymieniamy jednym tchem: sernik, bab, mazurek…! A wszystko takie, że dech zapiera. Bo to przecież Wielkanoc, czas gdy wszystko musi być wyjątkowe. Nie żałujemy więc jaj, szczodrą […]
Usprawnienia cyfrowe w ciągu 5 lat mogą dodać 5,4 pkt procentowego do całkowitej stopy wzrostu sektora gastronomii – wynika z badania Adyen Retail Report. Wśród wielogłosu trendów i strategii marketingowych […]
14 lutego zakochani najchętniej sięgają po klasyk z Japonii Wyniki przeprowadzanych w ostatnich latach ankiet nie pozostawiają złudzeń – z roku na rok coraz więcej Polaków obchodzi Walentynki. Przekłada się […]
“Powiedział Bartek, że dziś Tłusty Czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła”. Jeden z przesądów głosi, że niezjedzenie ani jednego pączka w Tłusty Czwartek przynosi pecha. Należy jednak zauważyć, […]