Artykuły

ABC - 29 kwietnia 2019

Postaw na kwiatowe doznania podczas posiłków skąpanych w słońcu Słońce w pełni, zapach świeżo skoszonej trawy i delikatny powiew wiatru. Z pewnością brzmi jak idylla… Już za chwilę będziemy przeżywać […]

ABC - 18 kwietnia 2019

Fanex – lider produkcji sosów dla branży HoReCa, poszerza swoją ofertę dla gastronomii. Wprowadza na rynek markę Fusion Spices oferującą klientom najwyższej jakości przyprawy, kompozycje rosołowe, marynaty. Dwa lata temu […]

ABC - 17 kwietnia 2019

Beton architektoniczny Przyjazna atmosfera i wystrój sali jest sprawą wysokiej rangi zarówno dla gastronomów, jak i gości restauracji, lobby czy hotelu. Ta przestrzeń to miejsce kulinarnych doznań, spotkań, rozrywki, odpoczynku. […]

ABC - 16 kwietnia 2019

Współcześnie w obsłudze gości eksponuje się świadectwa jakości, które związane są ze spełnieniem norm międzynarodowych. Obsługa – serwis powinien stawiać na wysoką jakość świadczonych usług, co wynika z profesjonalnego przygotowania […]

ABC - 16 kwietnia 2019

Dzień dobry, mamy przyjemność przedstawić Państwu niezwykły i bardzo elitarny pomysł – Lożę Dżentelmenów.  Loża Dżentelmenów to ekskluzywny świat elegancji. Miejsce, stworzone przez specjalistów od towarów luksusowych, w którym spotykają […]

ABC - 20 marca 2019

Dużymi krokami zbliża się sezon w ogródkach restauracyjnych i hotelowych. Można go wydłużyć dzięki ogrzewaczom. Jest to świetny sposób na zwiększenie obrotów. Jednak skuteczne ogrzewanie na zewnątrz budynków stanowi duże […]

ABC - 19 marca 2019

Polacy kochają pizzę, ponieważ uwielbiają włoską kuchnię i jej tradycyjne włoskie produkty, zachwycają się stylem życia Włochów oraz włoskim Dolce Vita. Pizza Dominium wychodząc naprzeciw kulinarnym gustom i smakom swoich […]

ABC - 18 marca 2019

Grotek Bracia to pierwsza na świecie luksusowa marka jajek. Założycielem firmy jest Adrian Grotek, autorytet i lider w branży, której jest pomysłodawcą. Wprowadzając na rynek pierwsze opatentowane jajko — Jajo […]

ABC - 15 marca 2019

Nowe smaki w Pizza Hut w super cenie Marzec w Pizza Hut to miesiąc nowości. W restauracjach Pizza Hut w Opolu i Wrocławiu pojawiły się nowe pizze, dostępne w rozmiarze […]

ABC - 13 marca 2019

.„Mniej znaczy więcej”: wielki powrót sztuki użytkowej Bauhaus Seria sztućców Berlin Collection expondo na stulecie szkoły weimarsko-berlińskiej „Mniej znaczy więcej” – to hasło szkoły Bauhaus. Od 100 lat pozostaje aktualne […]

ABC - 11 marca 2019

Czy powinniśmy tworzyć rozbudowane menu (kilkanaście zup, kilkanaście dań głównych, niezliczona ilość deserów)? Wydawać by się mogło, że tak rozbudowane menu zadziała na korzyść restauracji, bo przecież każdy klient znajdzie […]

ABC - 8 marca 2019

Martwy sezon w hotelu Zima to sezon dla hotelarzy z miejscowości górskich, szczególnie tych położonych blisko stoków narciarskich. Umiejscowione nad morzem lub jeziorami świecą obecnie pustkami lub mają niewielkie „obłożenie” […]

ABC - 7 marca 2019

We wrześniu otwarto w Tczewie nową restaurację. Odnotowujemy ten fakt z ogromną przyjemnością, bowiem styl lokalu, jego wystrój i menu są niezwykłe – nawiązują do lat 60 – Ameryki Północnej. […]

ABC - 4 marca 2019

Jak Pani ocenia jakość usług w hotelach SPA & Wellness w Polsce? Z roku na rok przybywa w Polsce coraz więcej obiektów z funkcją SPA & Wellness. Wiele z nich […]

ABC - 19 lutego 2019

Zaskakujący kształt, bogactwo nietypowych smaków i spektakularny sposób przygotowania to największe wyróżniki lodów tajskich, które od kilku sezonów szturmem podbijają podniebienia polskich konsumentów. Zdaniem ekspertów w ciągu ostatnich kilku lat […]