Młyny Szczepanki-Młyn z rodzinną tradycją

14 października 2019 ABC Aktualności
Młyny Szczepanki-Młyn z rodzinną tradycją
Młyny Szczepanki to ponad 25 lat tradycji rodzinnego młynarstwa.
W naszej pracy z sukcesem łączymy doświadczenie i tradycję młynarską z najnowocześniejszymi współczesnymi technologiami.


Młyny Szczepanki-Młyn z rodzinną tradycją

Jesteśmy firmą rodzinną założoną w 1992 r. w Szczepankach, miejscowości położonej ​​​na malowniczym pograniczu Pomorza i Kujaw. Swoją wiedzę, doświadczenie i inspirację czerpiemy z naszej pasji ​​​​i wielopokoleniowej tradycji młynarskiej. Mąki z naszego młyna cieszą się dużym uznaniem, zarówno wśród konsumentów, ​​​jak i odbiorców przemysłu spożywczego. Wysoka jakość produktu, dbałość o konsumenta oraz najwyższe standardy technologiczne i produkcyjne to nasze podstawowe wartości.

Tylko dzięki wytrwałości i konsekwencji w realizacji wieloetapowych inwestycji oraz ciężkiej pracy zespołu naszej wysoko wykwalifikowanej kadry mogliśmy osiągnąć dzisiejsze wielkości produkcji i dystrybucji. Obecnie przetwarzamy pszenicę i żyto w wysokogatunkowe mąki pszenne i żytnie w trzech nowoczesnych młynach o łącznej zdolności produkcyjnej 800 ton na dobę, co plasuje nas wśród największych producentów mąki w Polsce.

Nasza jakość

Młyny Szczepanki cieszą się zaufaniem wśród klientów. Nasza mąka doceniana jest przez najbardziej wymagających konsumentów indywidualnych, piekarzy, cukierników i zakłady przemysłowe, dlatego że charakteryzuje się wymaganymi parametrami i wysoką jakością.

System kontroli jakości

Bogate doświadczenie i zaangażowanie wysoko wykwalifikowanych pracowników Młyny Szczepanki Sp. z o.o. w utrzymanie i doskonalenie Systemu Jakości oraz Bezpieczeństwa Żywności i Pasz stanowi gwarancję, że wyrób gotowy i świadczone usługi spełniają wymagania klientów i norm jakościowych oraz pozwalają na produkcję mąki najwyższej jakości.

Surowiec, który jest dostarczany do naszych Młynów musi spełniać szereg wymogów, tak by pozwalał na wyprodukowanie mąki najwyższej jakości. Wykwalifikowani pracownicy Działu Kontroli Jakości dokonują oceny jakościowej ziarna. Wykonanie badań podstawowych i reologicznych pozwala na klasyfikację zboża. Dzięki temu możemy dokonać podziału z przeznaczeniem na produkcję mąk piekarniczych, cukierniczych, makaronowych i specjalistycznych. Wyselekcjonowane ziarno gromadzone jest w parku magazynowym. Umożliwia nam to skomponowanie mieszanki przemiałowej.

Nasze produkty

W naszej ofercie znajdą Państwo pełną gamę mąk pszennych i żytnich charakteryzujących się stałą, wysoką jakością, wytwarzanych wyłącznie z naszego polskiego ziarna w zgodzie z regionalną tradycją młynarską.


Młyny Szczepanki Sp. z o.o.

Szczepanki 3,

86-320 Łasin,

NIP: 876-236-07-41,

Regon: 340302692

www.mlynyszczepanki.pl

e-mail:sprzedaz@szczepanki.pl

Telefon: +48 56 450 79 00