Dużymi krokami zbliża się sezon w ogródkach restauracyjnych i hotelowych. Można go wydłużyć dzięki ogrzewaczom. Jest to świetny sposób na zwiększenie obrotów. Jednak skuteczne ogrzewanie na zewnątrz budynków stanowi duże […]
Polacy kochają pizzę, ponieważ uwielbiają włoską kuchnię i jej tradycyjne włoskie produkty, zachwycają się stylem życia Włochów oraz włoskim Dolce Vita. Pizza Dominium wychodząc naprzeciw kulinarnym gustom i smakom swoich […]
Grotek Bracia to pierwsza na świecie luksusowa marka jajek. Założycielem firmy jest Adrian Grotek, autorytet i lider w branży, której jest pomysłodawcą. Wprowadzając na rynek pierwsze opatentowane jajko — Jajo […]
Nowe smaki w Pizza Hut w super cenie Marzec w Pizza Hut to miesiąc nowości. W restauracjach Pizza Hut w Opolu i Wrocławiu pojawiły się nowe pizze, dostępne w rozmiarze […]
.„Mniej znaczy więcej”: wielki powrót sztuki użytkowej Bauhaus Seria sztućców Berlin Collection expondo na stulecie szkoły weimarsko-berlińskiej „Mniej znaczy więcej” – to hasło szkoły Bauhaus. Od 100 lat pozostaje aktualne […]
Czy powinniśmy tworzyć rozbudowane menu (kilkanaście zup, kilkanaście dań głównych, niezliczona ilość deserów)? Wydawać by się mogło, że tak rozbudowane menu zadziała na korzyść restauracji, bo przecież każdy klient znajdzie […]
Martwy sezon w hotelu Zima to sezon dla hotelarzy z miejscowości górskich, szczególnie tych położonych blisko stoków narciarskich. Umiejscowione nad morzem lub jeziorami świecą obecnie pustkami lub mają niewielkie „obłożenie” […]
We wrześniu otwarto w Tczewie nową restaurację. Odnotowujemy ten fakt z ogromną przyjemnością, bowiem styl lokalu, jego wystrój i menu są niezwykłe – nawiązują do lat 60 – Ameryki Północnej. […]
Jak Pani ocenia jakość usług w hotelach SPA & Wellness w Polsce? Z roku na rok przybywa w Polsce coraz więcej obiektów z funkcją SPA & Wellness. Wiele z nich […]
Zaskakujący kształt, bogactwo nietypowych smaków i spektakularny sposób przygotowania to największe wyróżniki lodów tajskich, które od kilku sezonów szturmem podbijają podniebienia polskich konsumentów. Zdaniem ekspertów w ciągu ostatnich kilku lat […]
Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, w odpowiedzi na oczekiwania swoich klientów, wprowadził na rynek nową odsłonę egzotycznego sosu Sriracha. Obecna wersja bez wątpienia jest najostrzejszym sosem w […]
E-zwolnienia, e-PIT-y, a wkrótce pracownicze programy kapitałowe – to kolejne wyzwania w zarządzaniu zasobami ludzkimi (nie tylko w branży HoReCa). Szybki dostęp do danych w systemie informatycznym to spore udogodnienie […]
Prowadzenie restauracji nie należy do najłatwiejszych zadań, ponieważ w dużej mierze uzależnieni jesteśmy od opinii klientów. A w dzisiejszych czasach zła opinia szybko się roznosi przez Internet, przez co nasz […]
Oferta śniadań hotelowych staje się coraz bogatsza. To już nie tylko jajecznica, pomidor, parówki i kajzerka, ale obszerny wybór nietuzinkowych potraw. Jakie są więc aktualne standardy gastronomiczne wyznaczane przez sieci […]
Nie każda wódka z Polski jest Polską Wódką Kiedy Chronione Oznaczenie Geograficzne Polska Wódka zaprocentuje? Stowarzyszenie Polska Wódka szacuje, że około 10% wódki produkowanej w Polsce spełnia kryteria definicji Polska Wódka/Polish […]