Pigwowiec Przepisy Kulinarne Uwaga! Przygotowując owoce pigwowca na przetwory zawsze należy usunąć gniazda nasienne, które pozostawione będą dawały gorzki smak. Pigwowiec posiada siedem razy więcej witaminy C, niż cytryna. Nie […]
Składniki na spód: 15 dag miękkiego masła 10 dag cukru pudru z wanilią 4 dag mielonych migdałów (mąka migdałowa) 1 jajko 25 dag mąki orkiszowej od Bio Babalscy szczypta soliPrzygotowanie ciasta: […]
CHLEB DOMOWY, RAZOWY NA ZAKWASIE | AUTORKA: Pani Ewa Błażejewska z Torunia składniki: 0,5 kg mąki razowej żytniej Bio (ze znakiem Ekoland) 0,5 kg mąki razowej pszennej Bio (ze znakiem […]
Wędzony baleron Wędzona wędlina wyrabiana z peklowanej i wędzonej karkówki. Obok szynki najwyżej ceniona polska wędlina. Składniki Mięso 2 karkówki średniej wielkości (około 2 kg każda) Nacierka 5 liści laurowyc […]
Wędzona ośmiornica Owoce morza są doskonałe na każdą okazję, dodatkowo to jedne z najzdrowszych rodzajów pokarmów. Wędzona ośmiornica ma delikatne mięso i świetnie komponuje się z białym winem. Składniki ośmiornica […]
Wędzone skrzydełka Wędzone Skrzydełka – idealne do serwowania jako kąsek piwny. Wyśmienicie smakują w każdym wydaniu, podane na zimno, na ciepło lub jako przekąska. Nasze skrzydełka wędziliśmy na zrębkach olchowych. […]
Szaszłyk z łososia Szaszłyk z łososia. Pomysł na danie, idealne do urozmaicenia przyjęcia lub spotkania ze znajomymi. Proste w przygotowaniu, a jednocześnie efektowne i bardzo smaczne. Składniki 2 filety z […]
Kacze udka i piersi Kacze udka i piersi. Przepis na aromatyczne i soczyste piersi i udka z kaczki. Przygotowanie ich wymaga czasu i cierpliwości lecz wbrew pozorom jest bardzo proste. […]