Musisz spróbować! Domowa granola bakaliowa

6 kwietnia 2018 ABC
Musisz spróbować! Domowa granola bakaliowa

Składniki:

  • 1,5 szkl płatków z samopszy BioBabalscy
  • garść rodzynek
  • garść suszonej żurawiny
  • garść siemienia lnianego
  • garść suszonych moreli
  • garść migdałów
  • 4-5 łyżek płynnego miodu
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

 

Sposób przygotowania:

Do miski wsypujemy płatki i dodajemy rodzynki, żurawinę, siemie lniane i mieszamy. Migdały siekamy drobno a morele kroimy w paseczki i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy razem. Do mieszanki dodajemy olej i miód, mieszamy. Przesypujemy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie studzimy i przesypujemy do szklanego pojemnika.

Smacznego!

Przepis i zdjęcie: Natalia

Przepis pochodzi ze strony: www.biobabalscy.pl