Zagłosuj i zdecyduj, który z uczniów dołączy do finałowej ósemki w konkursie Les Chefs en Or

17 marca 2021 ABC Aktualności
Zagłosuj i zdecyduj, który z uczniów dołączy do finałowej ósemki w konkursie Les Chefs en Or

Transgourmet i Selgros Cash & Carry po raz kolejny organizują wysmakowane zmagania dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski, w których stawką są wartościowe nagrody. W tym roku, ze względu na pandemię koronawirusa, eliminacje konkursu odbywają się online. Jury wybrało 8 najlepszych dań, których autorzy zakwalifikowali się do finału. Organizator przewidział jednak dziką kartę dla dodatkowego ucznia, którego dania wygra w plebiscycie organizowanym na Facebooku Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Najlepsza dziewiątka zawodników wyłoniona w I etapie konkursu zmierzy się w finale organizowanym w Instytucie Kulinarnym w Piasecznie. Les Chefs en Or

Rywalizacja w polskiej edycji konkursu kulinarnego Les Chefs en Or składa się z dwóch etapów: eliminacji prowadzonych w formule online, w wyniku których wyłonionych zostanie dziewięciu najlepszych uczniów ze szkół w całej Polsce oraz wielkiego finału, który odbędzie się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie.

Tematem tegorocznych zmagań jest ,,sztuka mięsa”. Zadaniem jest przygotowanie dania na bazie dowolnie wybranego kawałka mięsa uwzględniając produkty oraz tradycje kulinarne regionu, z którego pochodzą zawodnicy. Sztuka mięsa to tradycyjnie kawałek duszonej lub gotowanej wołowiny podany z sosem. Sztuka mięsa może być rozumiana także jak artyzm, oryginalne i zaskakujące przyrządzenie wybranego przez uczestnika fragmentu lub całej tuszy. Interpretacja tematu jest dowolna.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

160082123_1652360384971501_7778965012280871550_o

160117572_1652360421638164_8888361293050511048_o

160153510_1652360488304824_6375227097042765476_o

160248003_1652360444971495_9056446909983383816_o

160295438_1652360461638160_8395011862748302709_o

160317352_1652360508304822_3707148639816642358_o

160493785_1652360391638167_752404730865891146_o


Dania zwycięzców pierwszego etapu polskiej edycji konkursu Les Chefs en Or można poznać na Facebooku Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Jury złożone z ekspertów Instytutu Kulinarnego na czele z Bartoszem Peterem wyłoniło autorów 8 mięsnych potraw, którzy powalczą w stolicy o miejsce na podium w wielkim finale. Z pozostałych nadesłanych zgłoszeń to Wy możecie wybrać jedno, którego autor otrzyma dziką kartę, dzięki której również trafi do drugiego, finałowego etapu. Zapraszamy do udziału w głosowania, które trwa do 19 marca, do godziny 23:59. Wystarczy kliknąć w LINK

https://abc-restauracji.pl/artykuly/