Wygoda w kuchni staje się standardem.

26 kwietnia 2021 ABC Aktualności
Wygoda w kuchni staje się standardem.

Schylanie się, podnoszenie, przypalanie się – niestety to wciąż część codziennej pracy w kuchni. Jest już urządzenie, które eliminuje te uciążliwe czynności, a dodatkowo wyróżnia się pod względem wydajności gotowania. Jest to iVario od RATIONAL, który zastępuje frytownicę, patelnię uchylną oraz wszelkiego rodzaju garnki i zwykłe patelnie. Dostosowanie wysokości urządzenia za pomocą jednego przycisku, automatyczne podnoszenie I opuszczanie koszy czy równomierne nagrzanie dna urządzenia ułatwiają pracę i chronią przed przeciążeniem pleców. Ale skąd pomysł na te nowości?

“Rational jest w wielu kuchniach na całym świecie, rozmawia z pracownikami kuchni i obserwuje ich pracę. Na tej podstawie udoskonala produkty i wprowadza wiele praktycznych rozwiązań,” mówi Anna Pycińska, Dyrektor Marketingu w RATIONAL. iVario to idealny przykład odpowiedzi na te obserwacje. Na przykład, aby chronić użytkownika przed oparzeniami, podgrzewane jest jedynie dno urządzenia, dzięki czemu krawędzie pozostają chłodne. Zaokrąglone rogi zapobiegają również skaleczeniom.

Częste schylanie się i nieprawidłowa postawa to jedne z najczęstszych przyczyn bólu pleców. iVario może położyć temu kres. Osiągnięto to dzięki takim funkcjom, jak automatyczny dopływ i odpływ wody oraz optymalna regulacja wysokości, dzięki czemu wysokość roboczą iVario można regulować nawet o 200 mm w 16 sekund. Oznacza to, że zarówno osoby niskie, jak i wysokie mogą pracować równie komfortowo. Anna Pycińska wyjaśnia: „iVario można idealnie opróżnić i umyć bez schylania się i dźwigania.“

Potrawy gotowane lub smażone w głębokim tłuszczu są automatycznie wyciągane we właściwym czasie, dzięki funkcji AutoLift.

Właściwy czas jest również bardzo ważny w przypadku delikatnych potraw, takich jak pudding ryżowy. Dzięki inteligencji kulinarnej iVario nic się nie przypala ani nie kipi, a dzięki wbudowanemu prysznicowi czyszczenie jest łatwe. Oszczędza to pracę i czas. iVario można przechylić w kierunku użytkownika, dzięki czemu bez schylania się może sięgnąć do ostatniego rogu.

Rational dużą wagę przywiązuje do przyjazności urządzeń dla użytkownika, aby umożliwić wydajną i bezbłędną pracę oraz uczynić dzień pracy odrobinę przyjemniejszym. Bezstresowa i bezpieczna praca oznacza mniej przestojów, większą produktywność i wyższą wydajność.

Contact:

RATIONAL Sp. z o.o.
Anna Pycińska | Marketing Communications Manager
tel. +48 22 864 93 26 | a.pycinska@rational-online.com
rational-online.com

Publication free of charge, file copy requested
Approved for publication on the Internet
2340 characters (including spaces)


O RATIONAL

RATIONAL jest globalnym liderem rynkowym i technologicznym w zakresie termicznego przyrządzania potraw w kuchniach profesjonalnych. Lider innowacji od momentu stworzenia technologii konwekcyjno-parowej regularnie proponuje udoskonalenia swoich urządzeń dostosowując je do wymagań rynku. Obecnie w urządzeniach RATIONAL na całym świecie produkuje się dziennie ponad 130 milionów potraw. Głównym celem przedsiębiorstwa jest oferowanie jak największych korzyści szefom kuchni przyrządzającym potrawy w kuchniach całego świata. RATIONAL oferuje najlepsze w swojej klasie piece konwekcyjno-parowe iCombi oraz urządzenie multifunkcyjne iVario, które odpowiadają za 100% wszystkich procesów gotowania w profesjonalnych kuchniach. O wysokiej klasie urządzeń i uznaniu na rynku świadczy fakt, że w 2019 roku został wyprodukowany milionowy piec konwekcyjno-parowy. RATIONAL jest przedsiębiorstwem dla szefów kuchni – zatrudniając ponad 250 szefów kuchni na całym świecie, a ta zorientowana na klienta struktura tworzy podstawę dla wyjątkowego potencjału firmy.