Transgourmet i Selgros Cash & Carry dla gastronomii. Trwa kolejna odsłona akcji wspierającej restauracje i firmy cateringowe

26 marca 2021 ABC Aktualności
Transgourmet i Selgros Cash & Carry dla gastronomii. Trwa kolejna odsłona akcji wspierającej restauracje i firmy cateringowe

Transgourmet i Selgros Cash & Carry od ponad roku realizuje wszechstronne działania mające na celu pomoc branży gastronomicznej. Jednym z nich jest kontynuacja wsparcia marketingowego dla przedsiębiorców z branży horeca poprzez udostępnienie im przestrzeni handlowej w halach sieci oraz akcja promocyjna w gazetce Selgros.

W dniach 25-28 marca po raz kolejny w halach Selgros w całej Polsce, w strefie za kasami pojawią się specjalne stoiska wypełnione kulinarnymi przysmakami z lokalnych restauracji, w których klienci sieci będą mogli również zamówić catering na zbliżające się święta wielkanocne. Oferta kolejnych, blisko 100 lokali świadczących usługi na dowóz została zaprezentowana w specjalnej ulotce dołączonej do gazetki promocyjnej Selgros. Warto podkreślić, że znalazły się w niej także kody rabatowe na diety pudełkowe, firm cateringowych które codziennie zaopatrują się w Transgourmet Foodservice. Zasięg akcji jest bardzo duży – ulotka trafiła do ponad 600 000 klientów sieci.

Pierwsza edycja wydarzenia promująca restauratorów w halach sieci miała miejsce w grudniu ubiegłego roku. Akcja ta spotkała się z pozytywnym odbiorem zarówno wśród odwiedzających hale, jaki i wśród restauratorów, którzy mogli dotrzeć do jeszcze szerszego grona odbiorców, dlatego firma postanowiła kontynuować ją w 2021 r.  

Transgourmet i Selgros wspierają swoich klientów m.in. oferując atrakcyjne warunki zakupów i elastyczne podejście do bieżących potrzeb restauratorów. Organizowane są także bezpłatne szkolenia on-line, we współpracy z ekspertami z Akademii Leona Koźmińskiego. Podczas szkoleń restauratorzy mogą dowiedzieć się m.in. jak komunikować się z klientami, gdy lokal jest zamknięty, czy jak w skuteczny sposób realizować zamówienia na wynos. Wszystkie materiały dostępne są na kanale YouTube Instytutu Kulinarnego Transgourmet.


Transgourmet Foodservice to marka zaopatrująca z pomocą własnej floty ciężarówek klientów gastronomicznych z centralnej Polski z nowoczesnego magazynu zlokalizowanego w Ożarowie Mazowieckim pod Warszawą.

Selgros Cash&Carry to ogólnopolska sieć samoobsługowych hal handlowych, oferująca najwyższą jakość i świeżość produktów oraz pełne zaopatrzenie pod jednym dachem dla osób prowadzących działalność gospodarczą, klientów z branży HoReCa oraz indywidualnych. Wszechstronna oferta hal Selgros Cash&Carry to jeden z najszerszych asortymentów na rynku. Selgros posiada 19 hal handlowych w całej Polsce, zlokalizowanych w: Białymstoku, Bytomiu, Gdańsku, Gliwicach, Lublinie, Łodzi (2 hale), Katowicach, Krakowie, Poznaniu (gdzie mieści się także Centralne Biuro Firmy), Radomiu, Szczecinie, Siedlcach, Warszawie (4 hale) i we Wrocławiu (także 2 hale).

Marki handlowe Transgourmet i Selgros Cash&Carry należą do Transgourmet Polska. Spółka jest częścią międzynarodowego holdingu zajmującego się hurtową sprzedażą produktów żywnościowych. Udziałowcem Transgourmet Holding SE jest COOP – druga co do wielkości w Europie szwajcarska grupa handlu artykułami spożywczymi. www.transgourmet.pl www.selgros.pl

https://abc-restauracji.pl/artykuly/