24 stycznia 2019
Składniki (porcja dla 1 osoby)
- 2 małe placki tortilli
- 200g mielonego mięsa wołowego
- Papryczka Jalapeno w plastrach (marynowana)
- Liście kolendry
- Czosnek granulowany
- Sos miodow-musztardowy
- 2 limonki
- DIP łagodny
- DIP ostry
Przygotowanie
Obsmaż mięso mielone na patelni i przełóż do miseczki Dopraw mięso wedle uznania czosnkiem granulowanym i sosem miodowo musztardowym, wszystko dokładnie wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C. Rozłóż tortillę i nałóż mięso z sosem, dodaj kilka plastrów papryczki jalapeno. Zawiń brzegi tortilli i w takiej formie wstaw całość do piekarnika na kilka minut. Po wyjęciu z piekarnika, przekrój limonki i podaj wraz z potrawą. Przed jedzeniem okraś taco sokiem z limonki. Całość możesz zaserwować razem z dodatkowymi dipami.
Przepis pochodzi ze strony firmy Turka Invest producenta tortilli i chleba na kanapki typu döner www.turka.pl/pl/