Tacos na ostro

24 stycznia 2019 ABC
Tacos na ostro

Składniki (porcja dla 1 osoby)

  • 2 małe placki tortilli
  • 200g mielonego mięsa wołowego
  • Papryczka Jalapeno w plastrach (marynowana)
  • Liście kolendry
  • Czosnek granulowany
  • Sos miodow-musztardowy
  • 2 limonki
  • DIP łagodny
  • DIP ostry

Przygotowanie

Obsmaż mięso mielone na patelni i przełóż do miseczki Dopraw mięso wedle uznania czosnkiem granulowanym i sosem miodowo musztardowym, wszystko dokładnie wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C. Rozłóż tortillę i nałóż mięso z sosem, dodaj kilka plastrów papryczki jalapeno. Zawiń brzegi tortilli i w takiej formie wstaw całość do piekarnika na kilka minut. Po wyjęciu z piekarnika, przekrój limonki i podaj wraz z potrawą. Przed jedzeniem okraś taco sokiem z limonki. Całość możesz zaserwować razem z dodatkowymi dipami.


Przepis pochodzi ze strony firmy Turka Invest producenta tortilli i chleba na kanapki typu döner www.turka.pl/pl/