22 stycznia 2019
PIZZA Wegetariańska
Składniki
- 1 placek tortilli
- Ser żółty
- Listki świeżej bazylii
- Sos pomidorowy
- Inne dodatki (opcjonalnie)
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Zetrzyj żółty ser – ilość wedle własnych preferencji. Ułóż tortillę na okrągłą blachę, następnie posmaruj ją cienką warstwą sosu pomidorowego. Posyp całość drobno startym serem. Całość piecz w rozgrzanym piekarniku ok 10 minut, kontrolując poziom wypieczenia. Po wyjęciu pizzy z pieca dodaj kilka listków świeżej bazylii dla nadania lepszego smaku i zapachu. Oczywiście możesz użyć własnych dodatków jeśli chcesz, ogranicza cię jedynie twoja wyobraźnia!
Przepis pochodzi ze strony: firmy Turka Invest specjalizującej się w produkcji tortilla lavash i chleba na kanapki typu döner: www.turka.pl
Wizytówka firmy Turka Invest na naszym portalu: www.abc-restauracji.pl/firmy/turka-invest