Szaszłyki mięsno-warzywne z sosem czosnkowym

27 marca 2019 ABC
Szaszłyki mięsno-warzywne z sosem czosnkowym

Szaszłyki mięsno-warzywne z sosem czosnkowym-dla każdego coś pysznego!

Polecane na:

  • śniadanie i kolację
  • grilla
  • obiad
  • imprezę

Składniki:

  • 300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek) lub drobiowego
  • 3 średnie cebule
  • 2 papryki
  • 10 średnich pieczarek
  • 150g boczku wędzonego
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3-4 łyżki sosu sojowego
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku, majeranek, czosnek granulowany
  • Sos czosnkowy PREMIUM Tarsmak

Wykonanie:

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego i przypraw zrobić zalewę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu elektrycznym ok. 20-30 minut, co jakiś czas obracając.

Podawać z Sosem czosnkowym PREMIUM Tarsmak.

Smacznego!


Przepis pochodzi ze strony naszego klienta firmy Tasmak producenta najlepszych sosów, musztard, majonezów i ketchupów www.tasmak.pl