28 listopada 2018
Noworoczne babeczki czekoladowe
Brakuje Wam pomysłu na lekkie i szybkie podanie czegoś słodkiego ? Idealnym rozwiązaniem są czekoladowe babeczki, które specjalnie przygotowaliśmy dla Was. Przepis jest prosty i nie wymaga dużego nakładu czasowego, a smak zadowoli młodych i starszych gości 🙂 Zapraszamy po przepis na babeczki czekoladowe !
Składniki: ( 12 sztuk)
- 350 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 120 g cukru drobnego( do wypieków )
- 2 jajka
- 250 ml jogurtu naturalnego gęstego lub greckiego
- 80 ml roztopionej i ostudzonej margaryny
- 3 łyżki kakao
- 100 g płatków czekolady
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
Przygotowanie:
- Nagrzewamy piekarnik do 180 ºC
- Przygotowujemy dwie duże miski. Do jednej wsypujemy wszystkie suche składniki, czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól i cukier waniliowy. Całość mieszamy.
- Do drugiej miski wsypujemy wszystkie mokre składniki: jajka, olej, jogurt. Wszystko mieszam, aż do połączenia składników.
- Przesypujemy suche składniki do mokrych i całość bardzo delikatnie mieszamy . Dodajemy kakao oraz wsypujemy płatki czekolady.
- Rozdzielamy do foremek, napełniając je do 3/4 objętości.
- Całość pieczemy 25 minut !!!
Smacznego !
Przepis pochodzi ze strony naszego klienta firmy „ARC-Pol” producenta makaronów: www.arcpol.pl
Więcej przepisów: abc-restauracji www.abc-restauracji.pl/przepisy