Makaron nitki na sposób wschodni

7 sierpnia 2018 ABC
Makaron nitki na sposób wschodni

Czas: 40 min

Będziesz potrzebować:
  • opakowanie makaronu Spaghetti Goliard,
  • ćwiartka białej kapusty,
  • 2 duże marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 2 cebule,
  • sos sojowo- grzybowy ciemny,
  • mięso wołowe (opcjonalnie)

Przepis krok po kroku

1. Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu.

2. Cebulę kroimy w dość dużą kostkę i szklimy na patelni. Dodajemy marchewkę pokrojona w talarki i drobno pokrojoną pietruszkę. Szatkujemy kapustę.

3. Wszystkie składniki (makaron i warzywa) wkładamy do garnka. Dodajemy sos sojowy (min. pół szklanki) i dusimy.

Potrawa jest tym lepsza, im częściej ją odgrzewamy. Jeżeli mamy ochotę możemy dodać do makaronu mięso – najlepiej wołowinę, należy je przed podaniem lekko podsmażyć razem z cebulą, a dalej postępować już tak, jak w przepisie.


Przepis pochodzi ze strony www.goliard.avangardo.pl