7 sierpnia 2018
Czas: 40 min
Będziesz potrzebować:
- opakowanie makaronu Spaghetti Goliard,
- ćwiartka białej kapusty,
- 2 duże marchewki,
- 1 pietruszka,
- 2 cebule,
- sos sojowo- grzybowy ciemny,
- mięso wołowe (opcjonalnie)
Przepis krok po kroku
1. Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu.
2. Cebulę kroimy w dość dużą kostkę i szklimy na patelni. Dodajemy marchewkę pokrojona w talarki i drobno pokrojoną pietruszkę. Szatkujemy kapustę.
3. Wszystkie składniki (makaron i warzywa) wkładamy do garnka. Dodajemy sos sojowy (min. pół szklanki) i dusimy.
Potrawa jest tym lepsza, im częściej ją odgrzewamy. Jeżeli mamy ochotę możemy dodać do makaronu mięso – najlepiej wołowinę, należy je przed podaniem lekko podsmażyć razem z cebulą, a dalej postępować już tak, jak w przepisie.