6 kwietnia 2018
Składniki:
- 1,5 szkl płatków z samopszy BioBabalscy
- garść rodzynek
- garść suszonej żurawiny
- garść siemienia lnianego
- garść suszonych moreli
- garść migdałów
- 4-5 łyżek płynnego miodu
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy płatki i dodajemy rodzynki, żurawinę, siemie lniane i mieszamy. Migdały siekamy drobno a morele kroimy w paseczki i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy razem. Do mieszanki dodajemy olej i miód, mieszamy. Przesypujemy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie studzimy i przesypujemy do szklanego pojemnika.
Smacznego!
Przepis i zdjęcie: Natalia
Przepis pochodzi ze strony: www.biobabalscy.pl