Ciasto marchewkowe smaczne i zdrowe!

15 czerwca 2020 ABC
Ciasto marchewkowe smaczne i zdrowe!
Zdrowe ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe słynie nie tylko ze swojego wyjątkowego słodkiego smaku, ale również z walorów prozdrowotnych. Niezwykle popularne w krajach anglosaskich. W Polsce z każdym rokiem zyskuje na swojej popularności. Spróbujcie przygotować ten przepis na ciasto marchewkowe z tofu i bananem. Przekonajcie się, że nawet nieskomplikowane przepisy mogą być smaczne i zdrowe.

Co potrzebujemy:

Na korpus

  • 170 g mąki orkiszowej
  • 200 g potartej marchwi
  • 1 dojrzały banan
  • 1 proszek do pieczenia
  • 130 ml jogurtu sojowego
  • 3 łyżki syropu z agawy na krem:
  • 2 tofu białe/natural
  • 1 dojrzały banan
  • 2 łyżki syropu z agawy
Przygotowanie
  •     W misce mieszamy potartą marchew, rozgnieciony banan i jogurt sojowy.
  •     Dodajemy mąkę orkiszową z proszkiem do pieczenia i pod koniec syrop z agawy.
  •     Ciasto przelewamy do mniejszej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  •     Pieczemy około 30 minut na 180 stopni.
  •     Na krem miksujemy tofu, banan i syrop z agawy.
  •     Jeszcze ciepły korpus smarujemy kremem i pozostawiamy do wystygnięcia.

Przepis pochodzi ze strony naszego klienta firmy Alfa Bio www.lunter.com

Więcej przepisów znajdziesz na stronie www.abc-restauracji.pl/przepisy