Burgery roślinne, jak przygotować je w domu

27 listopada 2020 ABC
Burgery roślinne, jak przygotować je w domu

Jak przygotować pyszne roślinne burgery w domu?

Po pierwsze, chrupiąca bułka, soczysty kotlet, świeże warzywa i aromatyczne sosy – to elementy składowe idealnego burgera. Teraz możesz przygotować go w swojej kuchni, dzięki szybkiemu, gotowemu rozwiązaniu od FRoSTY. Pełnia smaku gwarantowana!

Tylko 18,4%[1] Polaków deklaruje, że to właśnie z warzyw jest w stanie wymyślić najwięcej potraw. Dużo więcej osób – bo ponad 50% ankietowanych – wybrało białe mięso! Dlaczego tak się dzieje? Czy nadal myślimy, że warzywa to tylko sałatki i dodatek do mięsa, będącego główną pozycją w menu? FRoSTA pokazuje, że to właśnie rośliny mogą z powodzeniem pełnić pierwszoplanową rolę przy planowaniu posiłków i proponuje 3 nowe rodzaje burgerów wegańskich i wegetariańskich. Sprawdź, który najbardziej przypadnie Ci do gustu!

1. Burgery z batata z marchewką

Bataty, czyli słodkie ziemniaki, stają się coraz bardziej popularne wśród pasjonatów gotowania w Polsce. Nic dziwnego: można z nich łatwo stworzyć zarówno zupę, frytki, placki, jak i właśnie burgery! U FRoSTY bataty występują w połączeniu z marchewką, cebulą, odrobiną miodu, musztardy i estragonu. Delikatnie słodkie, a zarazem wyraziste, to dobry pomysł na obiad dla miłośników oryginalnych smaków!

burgery roślinne

2. Burgery z kalafiora i brokuła

Kalafior i brokuł to warzywa bardzo popularne na polskich stołach. Czy ktoś jednak próbował kiedyś robić z nich burgery? FRoSTA tak! I właśnie opracowała idealną kompozycję: połączone zostały z soczewicą, pietruszką i nutą imbiru nadającą im lekko orientalnego charakteru. Są to kotlety wegańskie, złożone wyłącznie z produktów pochodzenia roślinnego.

burgery roślinne

3. Burgery ze szpinaku z bazylią

Gratka dla fanów zielonych klimatów! Wegańskie burgery na bazie szpinaku pochodzącego z pól FRoSTY, z bazylią, czosnkiem i dodatkiem ziemniaków. Przekonają nawet największych sceptyków do rozpoczęcia bezmięsnej przygody, dzięki ich lekko ziołowemu smakowi z charakterem. Proste w przygotowaniu, a doskonałe zarówno w bułce, jak i obok ryżu, makaronu, kaszy czy sałatki.

burgery roślinne

A Ty, którego burgera dziś wypróbujesz?

Strona internetowa firmy FRoSTA www.frosta.pl

Więcej przepisów znajdziesz na stronie www.abc-restauracji.pl/przepisy

Polecamy również www.abc-handlu.pl

Burgery roślinne królują na talerzach samych wegan, ale zyskują również coraz większą rzeszę fanów pośród wszystkich ludzi. Czy Roślinny burger może być substytutem burgera mięsnego? Oczywiście!


Informacje o firmie:
FRoSTA to marka żywności mrożonej, obecna na polskim rynku od 1998 roku. W ofercie firmy znajdują się produkty z ryb, mieszanki warzywne, dania gotowe, burgery oraz produkty z kurczaka. Zgodnie z polityką marki 100% naturalnego smaku! FRoSTA nie stosuje dodatków do żywności. Wszystkie produkty rybne FRoSTY posiadają niebieski certyfikat MSC. Gwarantuje on, że ryby w produktach FRoSTY pochodzą ze zrównoważonych łowisk. FRoSTA. Smaczna i prosta.