Makarony z jaj przepiórczych-znakomita jakość i smak

2 września 2019 ABC Aktualności
Makarony z jaj przepiórczych-znakomita jakość i smak
Firma Sławko to producent i dystrybutor jaj spożywczych najwyższej jakości. Jednym z jego szlagierowych produktów jest makaron z jaj przepiórczych.

Zdrowe odżywianie staje się coraz bardziej powszechne. Robiąc zakupy poszukujemy takich produktów, które będą nie tylko smaczne, ale i nie będą szkodziły naszemu zdrowiu. Makarony to produkty zawierające duże ilości węglowodanów. Są kaloryczne a to sprawia, że w jadłospisie wielu z nas nie goszczą one zbyt często. A przecież makarony zawierają też wiele niezbędnych dla naszego organizmu składników odżywczych.

Jak pogodzić zatem zdrowe odżywianie ze spożywaniem większej ilości makaronów? Wydaje się to niezbyt realne a jednak jest to możliwe. Wystarczy zapoznać się z bogatą ofertą wszystkich makaronów oferowanych na rynku i wybrać ten, który będzie najlepiej służył naszemu zdrowiu. Jednym z takich produktów jest makaron z jaj przepiórczych. Jaja przepiórcze, w odróżnieniu od kurzych, dostarczają większej ilości niacyny, witamin B1 i B2, wapnia, żelaza, magnezu i cynku. Ogromną zaletą jaj przepiórczych jest też to, że nie zawierają szkodliwego cholesterolu. Makarony przyrządzane z takich jaj powinni też spożywać wszyscy uczuleni na jakikolwiek za składników występujących w jajach kurzych.

Bez cholesterolu

Zdrowe, bez cholesterolowe makarony z jaj przepiórczych produkuje firma Sławko. Do jego wytworzenia używa się dwunastu jaj przepiórczych na każdy kilogram mąki. Sprzedawany jest w opakowaniu zawierającym 250 gram tego produktu. Do jego wytworzenia używana jest mąka z pszenicy durum, czyli semolina. Jest ona bogatsza w składniki odżywcze niż mąka z pszenicy zwyczajnej. Makaron wyprodukowany z mąki durum nie skleja się podczas gotowania i ma niepowtarzalny smak. Jego zaletą jest też bardzo krótki czas gotowania. Wynosi on tylko trzy minuty.

Makaron z jaj przepiórczych produkowany jest w sześciu wariantach: wstążka cienka, wstążka średnia, wstążka gruba, kolanko, świderek i rurka. Każdy z nich posiada te same walory zdrowotne i ten sam niepowtarzalny smak. Jest on doskonałym, smacznym i uniwersalnym dodatkiem do wielu potraw. Jeżeli chcemy, aby nasza kuchnia była zdrowa i wszechstronna, nie zapominajmy o spożywaniu makaronu, zwłaszcza tego z jaj przepiórczych, pod różną postacią (pasty, sałatki, czy dodatki do zup). Odpowiednio dobrane i wkomponowane do codziennego menu pozwolą zachować zdrowie i zgrabną sylwetkę.

Właściwości prozdrowotne

Węglowodany złożone, a takie występują w makaronach, są ważne w stosowanej przez nas diecie. Pochodząca z nich energia powinna stanowić podstawę (45-75%) diety zarówno osób odchudzających się, jak i tych, które nie mają problemów z nadmierną masą ciała. Mitem jest, że ich spożycie muszą ograniczać chorzy na cukrzycę. Osoby te również powinny spożywać takie same ilości węglowodanów uważając jedynie na to, aby produkty je zawierające, takie jak ryż, makaron czy ziemniaki, nie były nadmiernie rozgotowane, gdyż zwiększa się wówczas ich indeks glikemiczny, czyli wchłanianie węglowodanów do krwiobiegu następuje zdecydowanie szybciej. Sposób ich przygotowania zależy tylko i wyłącznie od nas. Pamiętajmy o ich prozdrowotnych dla naszego organizmu właściwościach i niecodziennym, bogatym składzie. Jedzmy zatem to, co daje nam najwięcej korzyści, makarony z jaj przepiórczych.

W przypadku składania zamówień na opisywany makaron istnieje możliwość zakupu opakowań 250 gram w dowolnej konfiguracji asortymentowej w nie mniejszej ilości niż jeden karton (40 sztuk po 250 gram).


Kontakt

Jeżeli jesteś zainteresowany współpracą- Skontaktuj się z Nami!

Centrala firmy

ul. Strzelińska 8

55-012 Żerniki Wrocławskie

+48 514 420 003; 509 689 282; 514 444 088

e-mail: wroclaw@slawko.com.pl ksiegowosc@slawko.com.pl

Regiony

Wrocław

+48 509 689 282; 514 444 088

wroclaw@slawko.com.pl

Poznań

+48 534 998 130

poznan@slawko.com.pl

Warszawa

+48 505 505 947

warszawa@slawko.com.pl

Łódź

+48 605 536 263

lodz@slawko.com.pl