Kefir, maślanka i zsiadłe mleko produkcji osm Krasnystaw

16 lutego 2018 ABC Aktualności
Kefir, maślanka i zsiadłe mleko produkcji osm Krasnystaw

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie to nowoczesna firma hołdująca tradycji. Już od ponad 100 lat zapewnia Polakom zdrowe produkty mleczarskie na każdą porę dnia i roku. Zmieniają się czasy, zmieniają pokolenia i gusta smakoszy, a pomimo tego wytwarzane tu wyroby już od ponad wieku cieszą się nie słabnącym powodzeniem wśród nawet najbardziej wymagających konsumentów. Powodów sukcesu OSM Krasnystaw jest wiele. Trzy z nich to doskonały kefir, świetna maślanka i wyjątkowe zsiadłe mleko. Wspomniane produkty należą do tych, które najlepiej sprawdzają się w kuchniach i na stołach Polaków w okresie letnim.

To co łączy wszystkie wspomniane produkty to doskonały smak, konsystencja i orzeźwiające właściwości. Jest także kilka wspólnych czynników, dzięki którym OSM Krasnystaw uzyskuje ich najwyższą jakość. Mowa tu między innymi o surowcu. Krasnostawska spółdzielnia pozyskuje mleko od zaufanych dostawców z najczystszych rejonów Lubelszczyzny. Ponadto, produkty z Krasnegostawu wytwarzane są zgodnie z tradycyjnymi recepturami oraz wolne od jakichkolwiek konserwantów i sztucznych ulepszaczy. Nie ulega więc wątpliwości, że produkty mleczarskie z Krasnegostawu są pełnowartościowe i należą do najzdrowszych i najbardziej naturalnych na rynku.

Kwintesencją prostoty, tradycji i naturalności jest zsiadłe mleko. To wyjątkowy produkt o unikatowej, zwartej konsystencji. Można je nawet „kroić łyżką”. Jego sekret tkwi w tradycyjnym sposobie przygotowania produkcji. W diecie człowieka zsiadłe mleko stanowi niezastąpione źródło dobrze przyswajalnego białka oraz wapnia. Dzięki cennym bakteriom mlekowym wpływa również na poprawną przemianę materii. Zalecane jest osobom z zaburzeniami układu pokarmowego i rekonwalescentom. Jest także szczególnie polecane przy antybiotykoterapii. Zsiadłe mleko to nie tylko znakomity sposób na ugaszenie pragnienia w letnie upały, ale również doskonały dodatek do wielu dań, takich jak: placki, racuchy, naleśniki czy sałatki. Świetnie smakuje w zestawie z młodymi ziemniakami i koperkiem.

Bardzo lekkostrawna i dietetyczna jest także produkowana w Krasnymstawie maślanka. Jej zalety to niska zawartość tłuszczu oraz bogactwo witamin z grupy B, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Maślanka OSM Krasnystaw jest produktem niskokalorycznym. Można ją pić bez obawy o to, że przysporzy dodatkowych kilogramów. Dlatego do codziennej diety powinny ją włączyć osoby pragnące zachować szczupłą sylwetkę, jak również te, które chcą zgubić kilka zbędnych kilogramów. Przeznaczona jest nie tylko do bezpośredniego spożycia, ale także do przygotowania różnego rodzaju koktajli i chłodników. To cenny produkt o wszechstronnym zastosowaniu. Można go wykorzystać również do przyrządzania różnych dań, ciast, zup, sosów, naleśników i innych deserów.

Najwyższe wartości odżywcze wśród wszystkich napojów mlecznych posiada kefir. Stanowi naturalne źródło białka i wapnia. Zawiera witaminy z grupy B, witaminę K, witaminę D oraz aminokwasy i bakterie fermentacji mlekowej. Krasnostawski kefir jest doceniany przez konsumentów od wielu lat, czego dowodem jest chociażby wyróżnienie hit handlu 2017. Doskonały dla osób borykających się z nadwagą i otyłością. Ma różnorodne zastosowanie kulinarne. Kefir w kubku świetnie sprawdzi się w sałatkach, a butelkowany do bezpośredniego spożycia.

Reasumując, zsiadłe mleko, maślanka i kefir produkcji OSM Krasnystaw to lekkostrawne, zdrowe, orzeźwiające i niskokaloryczne produkty stanowiące doskonałą bazę do różnego rodzaju potraw, sałatek i deserów chętnie spożywanych przez konsumentów w upalne dni. Wybór produktów z Krasnegostawu daje gwarancję najwyższej jakości, doskonałego smaku i pełni wartości odżywczych.