W godzinach szczytu sterty talerzy mogą szybko zamienić kuchnię w miejsce pełne chaosu. Ręczne mycie? To już przeszłość. Nowoczesna restauracja potrzebuje sprzętu, który nadąży za tempem pracy – niezawodnej, wydajnej i prostej w obsłudze zmywarki gastronomicznej, na przykład marki Hendi. Dzięki niej nie tylko unikniesz chaosu, ale też zaoszczędzisz wodę, energię i nerwy. Ale jaka zmywarka będzie najlepsza dla Twojego lokalu? Podpowiadamy, na co warto zwrócić uwagę!
Jaki rodzaj zmywarki gastronomicznej wybrać?
Nie każda kuchnia ma te same potrzeby, dlatego ważne jest dopasowanie sprzętu do skali działalności. W ofercie producenta Hendi znajdziemy kilka rodzajów urządzeń – oto ich krótka charakterystyka.
Idealne rozwiązanie dla małych kawiarni, barów i bistro, gdzie przestrzeń jest na wagę złota. Kompaktowe rozmiary pozwalają na wygodne umieszczenie urządzenia nawet w niewielkiej kuchni, a wydajne programy mycia zapewniają szybkie i skuteczne czyszczenie filiżanek, szkła i lekkiej zastawy stołowej.
Sprawdzą się w restauracjach o większym natężeniu ruchu, stołówkach czy firmach cateringowych. Są bardzo pojemne, pozwalają na szybkie umycie dużej ilości talerzy, garnków i sztućców w jednym cyklu. Dodatkowo tego typu zmywarki Hendi posiadają bojler, dzięki któremu nie musisz czekać na podgrzanie wody przed rozpoczęciem kolejnego cyklu – możesz ponownie załadować urządzane od razu po zakończeniu poprzedniego mycia.
Wybór dla tych, którzy muszą zapewnić najwyższy poziom higieny. Te urządzenia dokładnie myją naczynia i dodatkowo je wyparzają, eliminując bakterie i inne drobnoustroje. Zmywarko-wyparzarki Hendii to rozwiązanie dla lokali zajmujących się żywieniem zbiorowym, takich jak stołówki szkolne i przyzakładowe czy placówki medyczne.
Zmywarki do szkła
Zostały stworzone z myślą o wymaganiach kawiarni, pubów i barów. Ich kompaktowy rozmiar i wysoka wydajność sprawiają, że świetnie radzą sobie z myciem kieliszków, filiżanek, szklanek oraz kufli. Są one niezwykle wydajne – szybki cykl pozwala umyć do 30 koszy na godzinę, zużywając przy tym jedynie 2–2,5 litra wody na cykl.
Dlaczego zmywarka do naczyń Hendi jest dobrą inwestycją?
W wyborze wyposażenia do lokalu nie tylko skuteczność urządzenia jest ważna, ale także elektrooszczędność, wydajność i wygoda użytkowania. Zmywarki gastronomiczne Hendi to urządzenia stworzone z myślą o intensywnej pracy w kuchni. Ich konstrukcja i nowoczesne technologie pozwalają ograniczyć zużycie wody i energii, co realnie wpływa na koszty eksploatacji. Wydajne systemy filtracji zapobiegają zatykaniu dysz i gwarantują krystalicznie czyste naczynia bez smug i osadów. Do tego intuicyjne sterowanie i szybkie programy mycia sprawiają, że obsługa jest prosta, a sprzęt gotowy do działania nawet w godzinach szczytu.
Jak podjąć najlepszą decyzję?
Zanim zdecydujesz się na konkretny model, odpowiedz sobie na kilka pytań. Czy masz wystarczająco dużo miejsca na większe urządzenie? W małych lokalach gastronomicznych kompaktowe zmywarki do naczyń Hendi mogą być najlepszym rozwiązaniem, podczas gdy większe restauracje skorzystają na kapturowych modelach.
Jak dużo naczyń myjesz dziennie i jak szybkie cykle są Ci potrzebne? Jeśli Twoja kuchnia pracuje na pełnych obrotach, potrzebujesz sprzętu o wysokiej wydajności, który poradzi sobie z dużą ilością naczyń w krótkim czasie.
Czy specyfika Twojej kuchnia wymaga dodatkowej dezynfekcji naczyń, jaką oferuje zmywarko-wyparzarka Hendi? W miejscach, gdzie higiena jest absolutnym priorytetem – jak stołówki czy szpitale – funkcja wyparzania będzie niezbędna.
Przekonaj się, jak sprzęt Hendi może ułatwić Twoją pracę!
Na rynku dostępnych jest wiele marek, ale to właśnie Hendi od lat cieszy się zaufaniem restauratorów. Dlaczego? Dobrze dobrana zmywarka Hendi to oszczędność czasu, niższe koszty eksploatacji i gwarancja nieskazitelnej czystości. Przekłada się to na lepszą organizację pracy i wyższy komfort obsługi. Sprawdź ofertę hurtowni gastroprofit.pl i znajdź idealny sprzęt do swojego lokalu gastronomicznego!