Rosenthal HoReCa

Rosenthal HoReCa

Rosenthal HoReCa

Firma: Rosenthal HoReCa

Miasto: 61-249 Poznań

Ulica: Stanisława Zwierzchowskiego 27

WWW: horeca.rosenthal.pl

Telefon: +48 668 134 395

Mail: horeca@rosenthal.pl

Wychodząc naprzeciw potrzebom rynku HoReCa oraz obecnym trendom gastronomicznym chcielibyśmy zaprosić do świata gastronomii premium.

Dobrze i stylowo dobrana aranżacja i nakrycie stołu tworzą wyjątkową atmosferę i doświadczenia gości w każdym hotelu, restauracji czy kawiarni. Piękne filiżanki, talerze lub innego typu porcelana hotelowa i gastronomiczna pomagają w budowaniu wizerunku oraz wyróżnieniu się od konkurencji, a tym samym pozytywnej oceny w oczach gości.

Grupa Rosenthal & Sambonet to niezwykłe połączenie włoskiego designu z niemiecką funkcjonalnością i precyzją. Do połączenia tych firm doszło w roku 2009. W ten sposób powstała silna grupa kapitałowo-produkcyjna z branży HoReCa, które tworzą najwyższej jakości porcelanę, sztućce, szkło, elementy stalowe oraz dodatki: Rosenthal, Sambonet, Paderno, Arzberg oraz Arthur Krupp. Siła tych marek tkwi w wieloletnim doświadczeniu i tradycji oraz w zapewnieniu wysokiej jakości, dzięki czemu możemy być pewni, że dostarczają one wyposażenie gastronomii i hoteli odpowiadając na wszystkie, nawet te najbardziej wyrafinowane potrzeby branży.

Wyposażenie kuchni hotelowej, restauracyjnej, czy małej, przytulnej kawiarni jest specjalnością Paderno, a dokładnie „Alluminio Paderno” – jednej z marek należących do grupy. Została on założona w 1925r. jako firma specjalizująca się w produkcji przedmiotów gospodarstwa domowego – garnków, patelni i itp. Z upływem lat Paderno rozwijało coraz nowsze technologie i doskonaliło produkcję profesjonalnych urządzeń i artykułów kuchennych dla kanału HoReCa stając się ostatecznie niekwestionowanym ekspertem w tej branży.

Z kolei włoska marka Sambonet uzupełni ofertę wyposażenia dla gastronomi i hoteli premium w produkty wykonane ze stali szlachetnej oraz srebra.

Porcelana HoReCa z linii Rosenthal oraz Arthur Krupp stanowi idealną odpowiedź zarówno na potrzeby kuchni tradycyjnej, kuchni Fusion, jak i kuchni molekularnej. Talerze i filiżanki Rosenthal wykonane z naturalnych surowców stanowią świetne uzupełnienie dla hoteli, restauracji czy kawiarni promujących ekożywność i organic food.

Śledzenie nowoczesnych trendów gastronomicznych oraz wprowadzanie innowacyjnych produktów i rozwiązań dla potrzeb branży HoReCa to główne założenia, którymi kieruje się grupa Rosenthal & Sambonet.

  • Porcelana
  • Sztućce
  • Garnki i patelnie
  • Noże
  • Deski i naczynia żeliwne do serwowania potraw
  • Pojemniki do przechowywania żywności
  • Przybory kuchenne
  • Dekoracja stołu
  • Podgrzewacze elektryczne i na paliwo
  • Specjalistyczne przybory dla cukierni/pizzerii/lodziarni
  • Wyposażenie baru
  • Wyposażenie bufetu śniadaniowego
  • Wózki jadalniane i kelnerskie