POLONAISE

POLONAISE

Firma: Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego "POLONAISE" Barbara Mastalerz

Miasto: 33-200 Dąbrowa Tarnowska

Ulica: Zazamcze 5B

WWW: polonaise.pl

Telefon: 14 642 22 66

Mail: polonaise@interia.pl

Firma „POLONAISE” z siedzibą w Dąbrowie Tarnowskiej istnieje od 1974 roku. Tradycje i zainteresowanie Właściciela przetwórstwem rolno-spożywczym są o wiele wcześniejsze. Złożyły się na nie przygotowanie teoretyczne, długi okres praktyki i specjalizacji, pogłębienie wiadomości, wykorzystanie najnowszych osiągnięć i metod uprawy, nawożenia, pielęgnacji, składowania oraz obróbka warzyw i owoców, która jest przyjazna zdrowiu człowieka. Nie bez znaczenia jako miejsce lokalizacji zakładu przyjęto teren powiatu Dąbrowy Tarnowskiej i okolic. Powiat ten leży w całości na obszarze jednostki morfologicznej jaką jest Kotlina Sandomierska w północno-wschodniej części województwa małopolskiego. Ziemie tej kotliny z uwagi na swoisty mikroklimat od prawieków były wykorzystywane do uprawy warzyw i owoców, gdyż w okresie wegetacji nasycały się wieloma mikroelementami płynącymi z natury, nadającymi im niepowtarzalny smak i wartości odżywcze. W obrębie tego makroregionu ukształtowała się swoista powierzchnia gruntów bogata w związki odżywcze, pierwiastki – ziemia lessowa i czarnoziem uprawny zasilane dwiema wielkimi rzekami: z zachodu Dunajcem, a z północy rzeką Wisłą.

Firma stosuje unikalną technologię produkcji opartą na naturalnym procesie, w czasie którego minimalizuje się utratę wartości odżywczych w docelowym produkcie.

Firma we współpracy z instytutami naukowymi pracuje nad nowymi rozwiązaniami technologicznymi, aby sprostać rosnącym wymogom norm światowych i zaspokajać jakościowo zapotrzebowanie klientów. Wyroby firmy „POLONAISE” można spotkać na stołach prawie całego świata i są nie tylko cenionym dodatkiem w najlepszych restauracjach świata, ale również ozdobą tych salonów.

  • chrzan tarty
  • ogórki konserwowe
  • ogórki kiszone
  • kapusta kwaszona
  • kapusta kwaszona z marchewką
  • sałatka z ćwikły tartej
  • ćwikła z chrzanem
  • papryka marynowana