Rubi Juice

Rubi Juice

Rubi Juice

Firma: Gospodarstwo Sadownicze Mateusz Pluta

Miasto: 89-310 Łobżenica

Ulica: Sportowa 32

WWW: www.rubijuice.com

Telefon: 795 257 745

Mail: m.kasiewicz@rubijuice.com

Gospodarstwo z tradycjami

Gospodarstwo Sadownicze Mateusz Pluta działa od trzech pokoleń, od 1978 roku. Na przestrzeni lat ta działalność zmieniała wielokrotnie swój kierunek. W obecnej chwili uwagę swoja skupiamy przede wszystkim na produkcji soków i owoców.

Drzewa i owoce w gospodarstwie są prowadzone i chronione zgodnie z dobrą praktyką sadowniczą, jak również z programem ochrony roślin sadowniczych. Swoją produkcję opieramy o Certyfikat IPO, Global gap, jak również GRASP. Prowadzimy także System HACCP (ang. Hazard Analysis and Critical Control Points System) – System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, jest to zespół wzajemnie powiązanych ze sobą procedur, realizujących jako całość system zarządzania bezpieczeństwem żywności. W czasie w którym obecnie się znajdujemy stało się to dla nas priorytetem a w szczególności dbałość o jakość wytwarzanych soków.

W ostatnim czasie wychodząc naprzeciw naszym klientom wprowadziliśmy nowy produkt „Soki z Krajny”- są to soki pakowane w butelki szklane w 8 smakach:

-sok jabłkowy
– sok jabłko pomarańcza
– sok jabłko wiśnia
– sok burak z jabłkiem
– sok jabłko malina
– sok z aronii
– sok z malin
– sok z pomidora,

Soki z Krajny są produktem pokazującym naszą Regionalność, naturalność (obszary Natura 2000) oraz czysty skład. Soki tłoczone NFC to produkt dostarczający witaminy, mikro i makro elementy do organizmu oraz są doskonałym dodatkiem do posiłku

Soki tłoczone z Doliny Łobżonki

Owoce wykorzystywane do produkcji naszych soków pochodzą z sadów Doliny Łobżonki. Dolina Łobżonki jest jednym z najbardziej czystych regionów Polski i część jej terenów została objęta programem NATURA 2000. Nasze soki w procesie produkcyjnym tłoczone są na zimno, w wyniku czego uzyskujemy sok o niepowtarzalnych walorach smakowych, następnie poddawane są łagodnej pasteryzacji, dzięki czemu zachowują świeżość i wszystkie odżywcze składniki.

Soki są naturalnie mętne, bez dodatku cukru, wody i konserwantów. Rygor technologiczny i nadzór akredytowanego laboratorium potwierdza ich trwałość oraz termin przechowywania, który
w temperaturach 2° C – 20° C udało nam się wydłużyć do 12 miesięcy.

Swoją produkcję opieramy o Certyfikat IPO i Global gap. Posiadamy wszystkie potrzebne badania jak HACCP i atesty, które są wymagane w placówkach zbiorowego żywienia.

Soki pakujemy w pojemniki 10l, 5l i 3l, doypack’i 200ml ze słomką oraz butelki szklane 250 ml.