Palce Lizać

Palce Lizać

Palce Lizać

Firma: Palce Lizać

Miasto: 37-124 Kraczkowa

Ulica: Kraczkowa 458

WWW: palcelizac.co

Telefon: +48 511 866 008

Mail: przemek@palcelizac.co

Charakterystyka:

  • to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła,
  • jest przez nas wyrabiane metoda tradycyjną,
  • pochodzi z rejonów bieszczadzkich z mleka polskich krów,
  • klarujemy około 7-8 h,
  • nie zawiera kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją,
  • nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260 C⁰,
  • może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące,
  • skład: 100% tłuszcz mleczny,
  • zawiera witaminy A,D, E, K,
  • nie zawiera złego cholesterolu.

Zastosowanie:

  • Masło ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach.
  • do smażenia – nie przypala się,
  • do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,
  • do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,
  • na kanapkę – zamiast zwykłego „masła”, które szybko się psuje i zawiera tylko około 80% tłuszczu mlecznego.

Produkty

  • Naturalne masło sklarowane ghee
  • waniliowe z cynamonem i kardamonem: do słodkości, sosów, zup, warzyw,
  • ziołowe z tymiankiem, rozmarynem, liśćmi curry i kminem rzymskim: do chleba sosów, mięsa,
  • czosnkowe: absolutnie do wszystkiego,
  • chilli: do chleba, sosów, zup, mięsa,
  • bazyliowe: do sosów, zwłaszcza spaghetti, pizz, tart, chleba, zup,
  • kokosowe: mieszanka masła ghee z olejem kokosowym, do gotowania, szczególnie polecana do kawy, ale także świetna jako krem czy maska do włosów i skóry.
  • z czosnkiem niedźwiedzim: do jajecznicy, do dań mięsnych,
  • grzybowe (grzyby leśne): do gulaszu, sosów, pieczeni, zup.
  • energia do kawy – stworzona specjalnie do tzw. kawy kuloodpornej, zastrzyk energii, powoduje, że kawa tak nie zakwasza organizmu, nie wypłukuje z minerałów, pobudza metabolizm, przyspiesza spalanie tłuszczu, idealna przed treningiem, to połączenie oleju kokosowego i masła sklarowanego ghee z kardamonem, cynamonem i wanilią