Kartofelek
Firma: „Kartofelek” sp. z o.o.
Miasto: 55-040 Kobierzyce, Chrzanów
Ulica: Lipowa 32
WWW: kartofelek.eu
Telefon: +48 604 294 501
Mail: biuro@kartofelek.eu
Kim jesteśmy?
Jesteśmy dolnośląską grupą producencką zajmującą się uprawą, produkcją, jak również przetwórstwem płodów rolnych. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu odmiany naszych warzyw są starannie wyselekcjonowane i zawsze wysokiej jakości.
Czym się zajmujemy?
Zajmujemy się produkcją i przetwórstwem płodów rolnych jakimi są przede wszystkim ziemniaki. Oferujemy ziemniaki obrane lub w skórce, zapakowane próżniowo. Ziemniaki są gotowe do spożycia po odpowiedniej obróbce termicznej (gotowanie, smażenie, pieczenie).
Ziemniaki dostępne są w trzech typach kulinarnych. Każda z odmian na podstawie zawartości suchej masy i skrobi jest zakwalifikowana do typu kulinarnego, który jest wskazówką dla konsumenta, w jaki sposób najlepiej dobrać odmianę do celów kulinarnych. Więcej o typach ziemniaków , oraz innych warzyw można dowiedzieć się w zakładce OFERTA.
Co nas wyróżnia?
Nowoczesna linia produkcyjna, którą posiadamy w naszym zakładzie służy do odpowiedniego przygotowania produktów przed zapakowaniem. Ziemniaki oraz inne warzywa, są starannie selekcjonowane, myte i czyszczone (zarówno maszynowo, jak i ręcznie), następnie przechodzą proces pasteryzacji czyli konserwacji poprzez zastosowanie odpowiednio dobranego podgrzewania produktów spożywczych, tak aby zniszczyć lub zahamować wzrost drobnoustrojów chorobotwórczych lub enzymów przy jednoczesnym zachowaniu smaku produktów i uniknięciu obniżenia ich wartości odżywczych.
Następnie produkty pakowane są w opakowania vacuum, które gwarantują wysoką jakość produktu i pozwalają na dłuższe ich przechowywanie bez utraty smaku i wartości odżywczych.
Co można zyskać korzystając z naszych produktów?
1. Czas – produkt jest czysty, obrany a nawet ugtowany! Wystarczy chwilę podgrzać (skraca się również czas gotowania surowych), upiec w piekarniku lub na patelni, posiekać do sałatki, usmażyć we frytownicy i delektować pysznym smakiem!
2. Energię na wniesienie, obranie i ugotowanie.
3. Koszty pracownika.
4. Koszty wywozu odpadków.
- ZIEMNIAK GOTOWANY (pasteryzowany) obrany
- ZIEMNIAK GOTOWANY (pasteryzowany) w mundurku
- ZIEMNIAK GOTOWANY (pasteryzowany) plastry
- ZIEMNIAK GOTOWANY (pasteryzowany) ćwiartki
- ZIEMNIAK ŚWIEŻY obrany
- ZIEMNIAK ŚWIEŻY w mundurku
- FRYTKA (pasteryzowana) w mundurku i obrana
- FRYTKA ŚWIEŻA w mundurku i obrane
- BURACZEK GOTOWANY (pasteryzowany)