Kaiser Caviar

Kaiser Caviar

Kaiser Caviar

Firma: Kaiser Caviar Sp z o.o.

Miasto: 62-505 Konin

Ulica: Rybacka 1 A

WWW: kaisercaviar.at

Telefon: +48 606 187 320, +48 660 453 453

Mail:  sprzedaz@kaisercaviar.at

Zrównoważone zbiory kawioru w sercu Polski

KaiserCaviar dobierany jest ręcznie w starannym procesie pod stałą kontrolą jakości i zgodnie z wymogami wytycznych CITES dotyczących ochrony gatunków zagrożonych wyginięciem w naszej firmie w Polsce. Kawior z jesiotra może być szybko zbierany i przetwarzany w słoikach, ponieważ czystość i świeżość są priorytetami w naszej firmie. Aby zachować niezakłócony smak „czarnego złota”, w KaiserCaviar nie są dodawane żadne konserwanty, a nasze słoiki są zamykane w specjalnym procesie. Dostarczamy świeży kawior, jeśli zamówimy go z wyprzedzeniem.

KaiserCaviar wyznacza nowe standardy w zakresie zbioru i przetwarzania. W wyjątkowym procesie kawior jest wyrabiany z ikry bez uboju. Ostrożne usunięcie żywego jesiotra jest opłacalne nie tylko ze względu na świadomość ekologiczną i zrównoważony rozwój. Ryby rosną, starzeją się, a ikra nabiera jakości.

Oferujemy też smaczne ryby wędzone tradycyjnie na gorąco drewnem bukowym

W ofercie wędzony Jesiotr, Pstrąg, Karp

Świat kawioru

Prawdziwy kawior pochodzi od jesiotra, rodziny pierwotnych ryb kostnych, które występują głównie na wyższych szerokościach geograficznych półkuli północnej. Gatunki jesiotra najczęściej wykorzystywane do produkcji kawioru to jesiotr syberyjski, jesiotr rosyjski, jesiotr bieługi i jesiotr sterlet). Ponadto istnieje wiele różnych krzyżówek, które mają różne zalety w smaku kawioru i hodowli.

Kawior posiada niezwykłe właściwości. Ikra Jesiotrów zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny N-3 ( w tym EPA i DHA), które mają pozytywny wpływ na zapobieganie chorobą układu krążenia czy nerwowego. Jest źródłem aminokwasów, przyspieszających odnowę komórek. Zawarte w kawiorze rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A,D i E-chronią przed wolnymi rodnikami, a więc opóźniają procesy starzenia. Kawior zawiera również wiele mikroelementów: fosfor, cynk, jod, magnez, a także fosfolipidy oraz białka, dostarczające niezbędnych składników do prawidłowego wzrostu tkanek. To luksusowy, ale przede wszystkim w pełni zbilansowany i absolutnie prozdrowotny produkt należący do grupy 10 najwyżej cenionych produktów spożywczych na świecie głównie ze względu na wyjątkowo skomplikowany sposób pozyskiwania i coraz mniejsze występowanie Jesiotra w naturze.

Ryby wędzone na gorąco

W ofercie wędzony Jesiotr, Pstrąg, Karp