Piekarnia Rzemiosło S.C.

Piekarnia Rzemiosło S.C.

Piekarnia Rzemiosło S.C.

Firma: Piekarnia Rzemiosło S.C.

Miasto: 08-300 Sokołów Podlaski

Ulica: Działkowa 3a

WWW: prawdziwerzemioslo.pl

Telefon: 513 790 459 | 509 935 688

Mail: piekarniarzemioslo@gmail.com

Woda, mąka, sól i drożdże – tylko tyle trzeba żeby powstał chleb najwyższej jakości.

Nie uznajemy pośpiechu, nie zmieniamy tradycji, nie udoskonalamy tego, co jest już perfekcyjne. Sięgamy do korzeni, do metod wypiekania chleba, które znane były już naszym przodkom. Tęskniliśmy za zapachem świeżego chleba wypiekanego zgodnie z naturą, z prostych, ale wysokiej jakości składników, na zakwasie, który powstaje od podstaw pod naszym czujnym, rzemieślniczym okiem. Tak powstała niewielka rodzinna piekarnia rzemieślnicza, z potrzeby dzielenia się tym, czego smaku nie można zapomnieć – świeżym chlebem.

NOWOŚĆ NA RYNKU!

Rzemieślniczy Zakwas Chlebowy
Absolutnie zdrowy i wyjątkowy!

Chcesz, aby Twój żurek (lub biały barszcz) miał charakterystyczny i niepodrabialny kwaśny smak?
Musisz mieć oczywiście odpowiedni zakwas. A jeśli zależy Ci na tym, aby Twoje danie było prawdziwym
kulinarnym arcydziełem, potrzebujesz czegoś naprawdę wyjątkowego.
Rzemieślniczy Zakwas Chlebowy to produkt, jakiego do tej pory jeszcze nie było. Został opracowany
przez rodzinną rzemieślniczą piekarnię i specjalistów, którzy o zakwasie wiedzą wszystko. Jest
wyrabiany na zakwasie, który pozostaje w użyciu od 100 lat!

Chleby 100% żytnie

Chleb żytni wyrabiamy na naturalnym zakwasie, który powstaje w naszej rzemieślniczej pracowni chleba w otwartych dzieżach. Wykorzystujemy do niego dwa rodzaje mąki żytniej – typu 720 i 2000. Otrzymujemy tym samym dwa rodzaje chleba żytniego, które wzbogacając o dodatki, oferujemy w ośmiu różnych wariantach. Smaku nadają im dynia, słonecznik, siemię lniane i żurawina. Korzystamy z ponad 100-letniej receptury, niezmiennej i w żaden sposób nie doskonalonej.

Chleb orkiszowy

Chleb orkiszowy powstaje w naszej piekarni z mąki niemodyfikowanej genetycznie. Korzystamy z trzech starożytnych odmian, zgodnie z wielowiekową tradycją. Do wypieku wykorzystujemy zakwas żytni, który przygotowujemy samodzielnie w otwartych dzieżach. W gotowym chlebie jest ponad 80% zawartości mąki orkiszowej pełnoziarnistej NON GMO oraz do 20 % zawartości najwyższej jakości mąki żytniej.