Branża gastronomiczna w marcu spotka się na GASTROTARGACH SMAKKi

17 stycznia 2023 ABC Aktualności
Branża gastronomiczna w marcu spotka się na GASTROTARGACH SMAKKi

W dniach 23-25 marca 2023 roku w Warszawie w halach EXPO XXI odbędą się targi gastronomiczne, na które czeka cała branża HoReCa. SMAKKi GASTROTARGI są tym miejscem, w którym pojawić się powinien każdy, kto w niej działa.

SMAKKi GASTROTARGI to coś więcej niż targi. Oczywiście głównym celem organizatorów było stworzenie miejsca spotkania producentów oraz dostawców sprzętu, akcesoriów i produktów dla gastronomii z ich klientami i odbiorcami. I tak też się dzieje. Przestrzeń wystawienniczą wypełnią czołowe firmy, które na SMAKKach zaprezentują swoje najnowsze rozwiązania. Na SMAKKach pojawią się wystawcy, których oferta jest również odpowiedzią na aktualne potrzeby branży, bo gwarantuje optymalizację kosztów a tym samym utrzymanie konkurencyjności.

Utrzymanie konkurencyjności i optymalizacja działalności to również tematy obszaru SMAKKi MERYTORYCZNIE, czyli trzech dni konferencji.

Każdego dnia poruszane będą inne zagadnienia związane z funkcjonowaniem w branży HoReCa. I tak, podczas konferencji „Gastrobiznes w praktyce” odwiedzający spotkają się z ekspertami, którzy omówią tematy z zakresu: prawa, w tym prawa pracy; rozwoju i motywowania pracowników oraz finansowania działalności gastronomicznej. W ramach konferencji „Catering Dietetyczny wiedza od A do Z” (współorganizowanej przez portal Gastrowiedza) prelegenci powiedzą jak planować inwestycję gastronomiczną, omówią najczęstsze błędy i pułapki w prowadzeniu cateringu dietetycznego a także podstawy kształtowania pozycji rynkowej. Trzeciego dnia targów, podczas konferencji „Edukkujemy” (współorganizowanej przez AF Media) będzie można się dowiedzieć m.ni. jak budować markę i prowadzić skuteczną promocję gastrobiznesu . SMAKKi merytorycznie to również dawka solidnej wiedzy z zakresu podnoszenia ekoefektywności. W specjalnie zaprojektowanej Zielonej EkoKuchni zaprezentowane zostaną urządzenia, rozwiązania i metody przygotowywania potraw, które prowadzą do redukcji kosztów i obniżania śladu węglowego, co wkrótce stanie się obowiązkiem każdego przedsiębiorcy.

smakki zdj

Podczas GASTROTARGÓW SMAKKi, na FESTIWALU KAWOWYCH SMAKKów miejsce dla siebie znajdą również firmy i osoby związane ze światem kawy.

To będą trzy dni intensywnego parzenia, przelewania i degustowania kawowych specjałów! Organizatorzy stworzyli specjalną strefę przeznaczoną dla palarni oraz asortymentu kawowego. Podczas Festiwalu zorganizowane zostaną 3 specjalne kawowe wydarzenia: Olimpiada Kawy dla młodych baristów by Tom Obracaj i Marcin Rusnarczyk; I Mistrzostwa CUP of Poland które wyłonią najlepszą kawę w Polsce oraz I Mistrzostwa TO NiC espresso przygotowane przez ON LEMON.

A to wciąż nie jest wszystko! Podczas SMAKKów odbędzie się również finał konkursu dla burgerowni organizowanego przez Kraft Heinz. Heinz Selection to globalny program kierowany do burgerowni niesieciowych, które zrzeszają poniżej 5 punktów pod tą samą nazwą. W finale międzynarodowe Jury wyłoni 10 zwycięzców, którzy zostaną objęci programem HEINZ Selection.

Bogaty program GASTROTARGÓW SMAKKi odróżnia je od innych wydarzeń na mapie eventów dla branży HoReCa. Na SMAKKach nie może zabraknąć nikogo, kto z tą branżą jest związany. ZAPRASZAMY!

Więcej na stronie internetowej www.smakki.pl

https://abc-restauracji.pl/artykuly/