Rozwiń swój biznes na targach EuroGastro – najważniejszym spotkaniu branży HoReCa w Polsce
Jak skutecznie dotrzeć z ofertą do przedstawicieli sektora HoReCa? Już wkrótce będzie można zaprezentować im swoje produkty i usługi podczas 24. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, połączonych z 13. Międzynarodowymi Targami Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel, które odbędą się 25-27 marca 2020 roku w Nadarzynie w Ptak Warsaw Expo.
Organizatorzy spodziewają się ponad 300 wystawców. Przedstawiciele firm z ponad 20 krajów zaprezentują nowości i sprawdzone rozwiązania niezbędne do prowadzenia biznesu gastronomicznego. Będzie można zapoznać się z ofertą obejmującą wyposażenie zaplecza kuchennego.
Bogaty program konwencji i szkoleń
Od lat nasze targi stwarzają dobre warunki dla rozwoju biznesu. Sprzyjają nawiązywaniu nowych kontaktów i pozwalają na „podpatrywanie” oraz wdrażanie nowatorskich rozwiązań w restauracjach.
Imprezy towarzyszące
Dopełnienie oferty targowej stanowi bogaty program imprez towarzyszących. Jednym z jego ważnych ogniw są seminaria i warsztaty. Podczas których można zdobyć wiedzę ułatwiającą prowadzenie biznesu i efektywne konkurowanie na rynku. Na szczególną uwagę zasługuje program szkoleniowy „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Pierwszego dnia tego ważnego wydarzenia zostaną poruszone zagadnienia dotyczące otwierania i funkcjonowania restauracji w zmieniającej się sytuacji gospodarczej.
Co najważniejsze, w pokazy, prezentacje i inne wydarzenia towarzyszące targom od lat angażują się znani ze szklanego ekranu szefowie kuchni.
I tak już po raz 15. na EuroGastro będziemy gościć Theo Vafidisa z Festiwalem Kuchni Greckiej. Propagującym tradycyjne potrawy i produkty z południowego krańca Półwyspu Bałkańskiego. Istotny element wydarzenia stanowić będzie prestiżowy konkurs kulinarny, w którym wezmą udział profesjonalni kucharze z wielu zakątków Polski.
Podczas dwunastej edycji zawodów Kulinarny Talent Robert Sowa wraz z innymi wybitnymi szefami kuchni wyłoni najbardziej obiecujących, młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Z kolei doświadczeni kucharze z Polski oraz z zagranicy staną w szranki na International CHEF Culinary Cup organizowanym przez Nestle Professional i Jerzego Pasikowskiego. Będzie to już piąta, jubileuszowa edycja tego konkursu.
Smart Cuisine – dania dietetyczne
Nieco innym podejściem do kulinarnej rywalizacji, szczególnie ważnym w dobie dbałości o właściwe odżywianie, charakteryzuje się konkurs Smart Cuisine – dania dietetyczne. Jego pomysłodawca i organizator, Jarek Walczyk, Prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni promuje zdrowe i smaczne gotowanie. W turnieju wezmą udział kucharze, którym te wartości przyświecającą w codziennej pracy. Nad przebiegiem zmagań czuwać będzie złożone z dietetyków jury, które wyłoni zwycięzcę.
Zdrowe odżywianie i ekologia to trendy silnie wpływające na funkcjonowanie restauracji w Polsce.
Na 12.
Nowością podczas zbliżającej się edycji EuroGastro będzie Piazza Italia – kuchnia włoska bez barier. Wydarzenie przygotowane przez Giancarlo Russo wraz z firmą Winterhalter. Niewątpliwą atrakcją tego punktu programu będzie live cooking prowadzony na 3 wyspach do gotowania. Oprócz występów mistrzów kulinarnych i gwiazd telewizyjnych przygotowano pokaz p.t.: Kuchnia włoska oczami osób niepełnosprawnych intelektualnie. Uczestniczyćw nich będą podopieczni Towarzystwa Wspierania Inicjatyw Społecznych ALPI z Białegostoku.
Tak bogata oferta wystawców połączona z atrakcyjnym programem imprez towarzyszących stanowią gwarancję dotarcia do szerokiego grona przedstawicieli branży HoReCa w naszym kraju.