FIGA
Firma: RODZINNE GOSPODARSTWO EKOLOGICZNE "FIGA"
Miasto: 38-454 Tylawa
Ulica: Mszana 44/2
WWW: serykozie.pl
Telefon: +48 530 245 309
Mail: info@serykozie.pl
Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA”, umiejscowione na granicy Beskidu Niskiego i Bieszczadów, prowadzi hodowlę kóz (około 300 szt) oraz przetwórstwo mleka koziego. Tereny wypasów to zarazem jedno z najczystszych przyrodniczo miejsc w Polsce, dzięki temu mleko pochodzące od kóz z gospodarstwa jest aromatyczne i pełne wartości odżywczych.
Specjalnością gospodarstwa jest wyrób ekologicznych serów metodami tradycyjnymi. Produkty (sery wołoskie, sery farmerskie, bundz, bryndza, twarożki i inne) charakteryzują się oryginalnym, pełnym mlecznym smakiem.
Smak ten wynika między innymi z wykorzystywania niepasteryzowanego mleka najwyższej jakości oraz starych receptur stosowanych przy produkcji oraz przetwarzaniu mleka. Gospodarstwo posiada certyfikat gospodarstwa ekologicznego nadany przez jednostkę certyfikującą BIOCERT MAŁOPOLSKA.
Zapraszamy do kontaktu z nami oraz składania zamówień.