Fanex wchodzi na rynek przypraw

18 kwietnia 2019 ABC Aktualności
Fanex wchodzi na rynek przypraw

Fanex – lider produkcji sosów dla branży HoReCa, poszerza swoją ofertę dla gastronomii. Wprowadza na rynek markę Fusion Spices oferującą klientom najwyższej jakości przyprawy, kompozycje rosołowe, marynaty.

Dwa lata temu Fanex wprowadził na rynek markę Tress Amigos. Zaoferował on swoim klientom naturalne, starannie wyselekcjonowane dodatki dla gastronomi najwyższej jakości, tj. pomidory, oliwki i inne warzywa. Z tego powodu restauratorzy mogą liczyć na komplementarną ofertę dodatków gastronomicznych, dostarczanych wprost od jednego, polskiego producenta.

Linia Fusion Spices to 18 starannie wyselekcjonowanych przypraw i mieszanek. Dzięki produkcji opartej o naturalne składniki i najwyższe kryteria jakościowe, cechują się wyrazistym aromatem oraz doskonałym smakiem. Podstawą Fusion Spices są przyprawy jednorodne niezbędne w każdej kuchni, tradycyjne kompozycje rosołowe, ale przede wszystkim są to mieszanki przypraw – tworzone w taki sposób, by wydobyć całe bogactwo smaku i aromatu potrawy.

Szczególną uwagę należy zwrócić na mieszankę przypraw do grilla z nutą whisky, przyprawę do mięs mielonych, przyprawę do ryb białych, a także tradycyjne kompozycje rosołowe bez sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i oleju palmowego: rosół o smaku warzywnym oraz rosół o smaku wołowym.

W ofercie znajduje się także egzotyczna marynata o smaku mango i kokosa – autorska kompozycja przypraw do potraw kuchni orientalnej, skomponowana bez udziału wzmacniaczy smaku oraz niezwykła marynata pieprz i sól maślana, która dzięki dodatkowi smaku masła, w wyjątkowy sposób przełamuje prosty i znajomy smak tego najpopularniejszego miksu i wymyka się utartym schematom.

Nowe przyprawy Fanex wzbogacą smak dań zarówno tych tradycyjnych, jak i tych nawiązujących do kuchni świata. Każdy pojedynczy produkt powstał z pasji smaku, jaką od lat kultywują pracownicy firmy. Obecnie polski producent, będzie w stanie zaoferować Klientom szeroką ofertę dodatków gastronomicznych, które gwarantują niecodzienne doznania kulinarne w każdej kuchni.


Fanex Sp. z o.o. zajmuje się produkcją sosów, ketchupów, majonezów, musztard, dressingów, marynat, paluszków i innych przekąsek gastronomicznych i detalicznych. Spółka jest polską firmą rodzinną, która działa na rynku od 1988 roku.
Produkcja firmy Fanex skupia się głównie wokół wyrobów zaspokajających potrzeby i wymagania szeroko pojętej gastronomii oraz sieci marketów detalicznych. Wykorzystuje naturalne surowce o najwyższych parametrach jakościowych. W ofercie posiada wyroby sygnowane logo „Fanex”. JEST TO (około 300 podstawowych receptur produktowych), jak i marki własne tworzone na specjalne potrzeby klientów.
Kluczowe produkty Fanexu zostały wielokrotnie wyróżnione i docenione przez konsumentów.  „Ketchup nr VII” od dwudziestu lat sygnowany jest znakiem jakości „Q”.