27 marca 2019
Przepyszna sałatka tatarska ze śledziem i ananasem. Dla każdego coś dobrego!
Polecany na:
- śniadanie i kolację
- obiad
- grilla
- imprezę
Składniki:
- 6 sztuk filetów śledziowych a’la matjas
- 6 plasterków ananasa z puszki
- 3 jajka
- 1 mały słoiczek papryki konserwowej
- 1 słoiczek Sosu tatarskiego PREMIUM Tarsmak
- ½ dojrzałego granatu
- płatki chilli
- ½ szklanki octu spirytusowego
- 1 litr wody
Wykonanie:
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i nabrały lekko octowego posmaku. Ananasa, ugotowane na twardo jajka oraz paprykę pokroić w średniej wielkości kostkę, dodać odsączone, pokrojone w cząstki śledzie i wszystko połączyć z Sosem tatarskim PREMIUM Tarsmak. Sałatkę wyłożyć do miseczki i posypać płatkami chilli oraz pestkami granatu.
Smacznego!
Przepis pochodzi ze strony naszego klienta firmy Tasmak producenta najlepszych sosów, musztard, majonezów i ketchupów www.tasmak.pl