Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem

27 marca 2019 ABC
Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem

Przepyszna sałatka tatarska ze śledziem i ananasem. Dla każdego coś dobrego!

Polecany na:

  • śniadanie i kolację
  • obiad
  • grilla
  • imprezę

Składniki:

  • 6 sztuk filetów śledziowych a’la matjas
  • 6 plasterków ananasa z puszki
  • 3 jajka
  • 1 mały słoiczek papryki konserwowej
  • 1 słoiczek Sosu tatarskiego PREMIUM Tarsmak
  • ½ dojrzałego granatu
  • płatki chilli
  • ½ szklanki octu spirytusowego
  • 1 litr wody

Wykonanie:

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i nabrały lekko octowego posmaku. Ananasa, ugotowane na twardo jajka oraz paprykę pokroić w średniej wielkości kostkę, dodać odsączone, pokrojone w cząstki śledzie i wszystko połączyć z Sosem tatarskim PREMIUM Tarsmak. Sałatkę wyłożyć do miseczki i posypać płatkami chilli oraz pestkami granatu.

Smacznego!


Przepis pochodzi ze strony naszego klienta firmy Tasmak producenta najlepszych sosów, musztard, majonezów i ketchupów www.tasmak.pl