24 stycznia 2019
Orzechowy deser
Składniki (dla jednej osoby)
- 2 średnie placki tortilla
- 50g orzechów włoskich
- 100g bitej śmietany
- 60g kremu orzechowego
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie
Przed rozpoczęciem pracy, rozgrzej opiekacz grillowy. Każdy z placków grilluj krótką chwilę, jedynie do pierwszego zarumienienia. Tortilla musi być ciepła i elastyczna. Rozłóż ciepłe placki tortilli, następnie posmaruj po całości kremem orzechowym. Na połowę każdego z placków nałóż bitą śmietanę. Wzdłuż środka ułóż kilka orzechów włoskich. Wszystko zwiń tak, aby krem orzechowy skleił placki w rulon. Dla jeszcze lepszego smaku, polej delikatnie każdy z rulonów miodem. Deser pasuje idealnie do kawy czy herbaty!
Przepis pochodzi ze strony firmy Turka Invest producenta tortilli i chleba na kanapki typu döner www.turka.pl/pl/