7 sierpnia 2018
Czas: 30 min:
Będziesz potrzebować:
- 1/2 opakowania makaronu Łazanki Goliard,
- pierś kurczaka (ok. 150 g),
- kilkanaście oliwek (czarnych i zielonych),
- 3-4 suszone pomidory,
- garść posiekanych włoskich orzechów,
- opakowanie rukoli (co najmniej dwie garści)
Przepis krok po kroku
1. Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu.
2. Ugotowany wkładamy do misy. Dodajemy do niego pokrojone oliwki i suszone pomidory.
3. Na talerzu układamy kolejno: liście rukoli, następnie makaron wymieszany z oliwkami i suszonymi pomidorami, a na wierzchu pokrojonego i usmażonego na złoto kurczaka.
4. Skrapiamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym.
Przepis pochodzi ze strony www.goliard.avangardo.pl