Właściwie każdy kto korzysta z usług hotelowych czy też restauracyjnych odruchowo szuka na piersi pracownika identyfikatora. Ułatwia on bowiem kontakt z osobą nam dedykowaną, sprawia, że nabieramy zaufania tak do personelu jak i do firmy. Czujemy się bezpieczniej, znając imię (czasami też nazwisko) i mogąc się nim zwrócić, gdy czegoś potrzebujemy.
Identyfikatory są więc powszechnie stosowane wśród tych z obsługi hoteli czy restauracji, które mają bezpośredni kontakt z gośćmi – recepcjonistów, kelnerów czy consierg.

Zazwyczaj identyfikator zawiera imię (czasami też nazwisko) oraz stanowisko pracownika oraz logo firmy. Szczególnie pożądane są one w lokalach typu fast food, gastronomi hotelowej oraz w miejscach serwujących casual dining. Zgodnie z zasadami identyfikatory powinny być noszone na wysokości lewej piersi – są wówczas dobrze widoczne a jednocześnie prezentują się elegancko.
Warto zwrócić uwagę na różne rodzaje identyfikatorów by wybrać te, które odpowiadają naszym potrzebom.
Bogatą ofertę znajdziemy u ich producenta firmy Harbest. Firma ta specjalizuje się w produkcji różnorodnych identyfikatorów dostosowanych do potrzeb sektora HoReCa.
Można więc wybrać:
- Identyfikatory aluminiowe z okienkiem: gustowna plakietka z eleganckiego aluminium, z trwale nadrukowanym logo firmy oraz z miejscem na wymienne dane personalne.
- Identyfikatory aluminiowe LUX: eleganckie i trwałe identyfikatory o wymiarze 75×25 mm, z pełnokolorowym nadrukiem wykonanym metodą termosublimacji, która gwarantuje długoletnią trwałość. Każdy identyfikator jest personalizowany
- Identyfikatory aluminiowe – ramka: lekkie i trwałe, z aluminiową ramką i wymienną karteczką zawierającą dane personalne. Elegancki wygląd idzie w parze z praktycznym zastosowaniem.
Tak więc zastosowanie identyfikatorów w branży gastronomiczno-hotelarskiej przynosi wiele korzyści zarówno gościom jak i firmie.
- Ułatwia komunikacje – kiedy goście bez trudu mogą zwracać się do personelu po imieniu zwiększa to komfort obsługi.
- Kształtuje profesjonalny wizerunek gdyż jednolite identyfikatory podkreślają spójność w profesjonalizmie marki co z kolei buduje zaufanie gości.
Zapewnia bezpieczeństwo ponieważ łatwo identyfikacja pracowników przyczynia się do zwiększenia bezpieczeństwa wewnętrznego. Dodatkowo, w połączeniu z technologią RFID identyfikatory mogą także służyć do zarządzania dostępem do określonych stref czy usuług.
Tak więc mały i na pierwszy rzut oka nie tak istotny drobiazg jest tak naprawdę niezbędny w codziennym funkcjonowaniu branży HoReCa.
Skoro tak to warto wybrać jedne z najlepszych, korzystając ze strony https://www.harbest.pl/ – naszego wieloletniego partnera biznesowego, którego gorąco polecamy do współpracy.