Czym jest Pigwoniada?
Pigwoniada to butelkowany napój bezalkoholowy typu lemoniadowego, wykonany na bazie soku z pigwowca. Sami uprawiamy krzewy pigwowca. Pigwoniady powstają w naszym zakładzie. Kontrolujemy i odpowiadamy za cały proces wytwórczy.

Odkryj unikalne smaki
Sok z owoców pigwowca jest bardzo, bardzo kwaśny. W związku z tym świetnie nadaje się do sporządzania napojów, nadając im przy tym ciekawą i oryginalną nutę smakową. Pigwoniady są bardzo proste w składzie, zawierają od dwóch do góra czterech składników. Pigwoniada to linia napojów na którą składa się:
Pigwoniada
- kwaśna – zupełnie bez dodatku cukrów,
- miodowa – słodzona tylko miodem,
- z zieloną herbatą – wytrawna w smaku,
- z czarną herbatą – kwaśno / słodka,
- klasyczna – jedyna gazowana.

Unikalny wygląd
Nasze etykiety nadają Pigwoniadom oryginalnego wyglądu.
Rzemieślnicza jakość
W składzie Pigwoniad stosujemy wyłącznie dobre półprodukty. Wiadomo, że sok pochodzi z naszej planacji, która ma certyfikat BIO. Miód jest miodem, cukier trzcinowy jest cukrem trzcinowym. I – co równie ważne – nie oszczędzamy na składnikach, stąd też nasze smaki są wyraźne.
Nowa półka napojów w Restauracjach.
Pigwoniada jest skierowana do Restauracji poszukujących uzupełnienia oferty o oryginale napoje wykonane w rzemieślniczej jakości. Odpowiadamy na oczekiwania Konsumentów poszukujących prostych smaków. Wykonanych na dobrych półproduktach. Nie zawierających szerokorozumianej chemii.
Pigwoniada w HoReCa – wyjątkowość dostępna tylko dla gastronomii
Naszym celem jest dostarczanie Pigwoniady do szeroko pojętej HoReCa. Naturalnym środowiskiem występowania Pigwonady są więc restauracje. Zapraszamy do współpracy!
Dowiedz się więcej na www.pigwoniada.pl.