Swojskie Domowe Wyroby
Firma: Swojskie Domowe Wyroby
Miasto: 49-200 Grodków
Ulica: Gola Grodkowska 6
WWW: swojskiewyroby.com
Telefon: +48 531 241 681
Mail: borowicz79@gmail.com
Do powstania mojej firmy Swojskie Domowe Wyroby A. Borowicz przyczyniły się wspomnienia z dzieciństwa. Wioska w której mieszkam i mam swoją firmę dawniej tętniła życiem, co dom było małe lub większe gospodarstwo z hodowlą świnek, było słychać kiedy kto karmi. Takie nieduże gospodarstwo posiadali również moi rodzice. Nie było świąt, czy uroczystości rodzinnych bez uboju świnki i własnych wyrobów. Dokładnie pamiętam jak pomagałem rodzicom przy wyrabianiu kiełbasy, kaszanki, salcesonu, pasztetu, marynowaniu szynki, boczku i tu w użyciu była tylko sól, pieprz, czosnek (dużo czosnku), cebula, listek laurowy, majeranek, kminek, gałka muszkatołowa. Wyrobiona kiełbasa wędrowała do wodzaka, gdzie do wędzenia było używane tylko wysuszone drzewo, koniecznie owocowe i olcha.
Był taki moment w moim życiu, że uczyłem się na mechanika samochodowego, ale i tak zawsze ciągnęło mnie do pracy w masarni. Przez pewien okres czasu, gdy nastąpiła likwidacja małych gospodarstw, a powstawały duże towarowe gospodarstwa pracowałem wraz z mamą w GS masarni, gdzie pogłębiałem praktykę. Z biegiem czasu na rynku pojawiało się coraz więcej różnych wyrobów, ale ten smak nie równał się temu co kiedyś jadłem.
Z bagażem moich wspomnień i mamy praktyki w 2014r. postanowiłem otworzyć firmę Swojskie Domowe Wyroby A. Borowicz. Podstawowym celem było znalezienie dobrego materiału rzeźnego, co udało się w małej Obojni Pana Janka w Kamienniku. W swoich wyrobach staram się odtworzyć smak, który pamiętam i myślę, że to mi się udaje. Świadczą o tym moi zadowoleni klienci, którzy polecają moje wyroby innym. Miło jest dostawać SMS-y, telefony z podziękowaniem za smaczne wyroby. Pozytywne opinie klientów motywują mnie do dalszej solidnej pracy. Największym atutem jest to, że nie używam w swojej produkcji chemii i konserwantów. Przyprawy mielę na świeżo przed każdą produkcją. Wędliny są naturalnie wędzone do końca, nie malowane. Moim marzeniem jest produkcja w cyklu zamkniętym, a na czas obecny najważniejszym celem jest utrzymanie jakości oraz powtarzalności produktu.
- Sprzedaż swojskich domowych wyrobów
- Pieczony prosiaki oraz swojski stół na imprezy okolicznościowe
- Kompleksowa obsługa imprezy plenerowej