SERY SMAŻONE FRĄCKOWIAK

SERY SMAŻONE FRĄCKOWIAK

SERY SMAŻONE FRĄCKOWIAK

Firma: ZAKŁAD PRODUKCJI SPOZYWCZEJ I HANDLU FRĄCKOWIAK SP. Z.O.O.

Miasto: 62-066 GRANOWO

Ulica: POLNA 15

WWW: www.frackowiak-sery.pl

Telefon: +48 61 447 21 61

Mail: biuro@frackowiak-sery.pl

 

TWORZYMY NASZE SERY DLA WAS Z SERCEM I PASJĄ

A PROSTY SKŁAD I TRADYCYJNA METODA PRODUKCJI JEST GWARANCJĄ  WYSOKIEJ ICH JAKOŚCI

Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak to Polska, rodzinna firma produkcyjna i dystrybutor wysokiej jakości sera smażonego powstała w 1992. Od 30 lat produkuje domowy ser smażony według tej samej receptury, zachowując tradycyjny sposób smażenia i tym samym najwyższe standardy jakości.

Wielu z nas pamięta wszechobecny aromat gliwiejącego twarogu, który w babcinej kuchni, w miseczce pod przykryciem, oczekiwał na swój dzień. Niekiedy, dla przyspieszenia procesu gliwienia, dodawano sody oczyszczonej. Odpowiedni moment sygnalizował ostry, specyficzny zapach, testujący cierpliwość całej rodziny. Tak przygotowany ser smażyło się na patelni z dodatkiem masła, do czasu roztopienia i uzyskania odpowiedniej, ciągnącej się konsystencji. Tradycyjnie do sera smażonego dodawany jest kminek, choć wiele receptur zawiera także majeranek, cząber czy nawet paprykę. Gotowy ser wylewano do miseczek i podawano po wystudzeniu. Często jednak znikał jeszcze ciepły, bezpośrednio z patelni.

 

 

 

 

 

ZSPiH Frąckowiak tak właśnie wygląda smażenie domowego sera. Używamy wiejskiego twarogu, który w odpowiedniej temperaturze oraz wilgotności samoistnie gliwieje w znacznie krótszym czasie. Następnie dodajemy najprawdziwsze masło extra i smażymy, ciągle mieszając.

Naturalnym sposobem konserwacji domowego sera smażonego Frąckowiak jest właśnie smażenie trwające ok 15 min, w  temperaturze do 90 stopni Celsjusza oraz potem wlewanie gorącego sera do kubeczków i bloków, w których jest on natychmiast szczelnie zamykany z zachowaniem najwyższych standardów higienicznych. Następnie ser jest schładzany do temperatury sugerowanej na opakowaniu (2-8 st.C) i z zachowaniem ciągu chłodniczego trafia do sklepów, w których jest dostępny konsumentom. Tak rygorystyczny proces produkcji i magazynowania zgodny z systemem HACCP pozwala na zachowanie w zamkniętym opakowaniu nawet miesięcznego terminu przydatności do spożycia bez konieczności dodania jakichkolwiek środków konserwujących. Oczywiście po otwarciu kubeczka sera smażonego Frąckowiak sugeruje się dalsze przechowywanie w lodówce oraz spożycie w ciągu 2-3 dni.


Łączymy to, co nowoczesne z tradycją. Korzystamy z nowoczesnych technologii, podążając za tradycyjnymi recepturami.

W naszej produkcji spełniamy najsurowsze kryteria kontroli jakości i bezpieczeństwa produkcji zgodnie ze standardem HACCP.

Wielkopolski Ser Smażony firmy Frąckowiak jest też certyfikowanym w Unii Europejskiej produktem tradycyjnym, produkowanym zgodnie z zatwierdzoną przez Komisję Europejską, starodawną, wielkopolską recepturą. Łączymy nowoczesną technologię z tradycyjną metodą smażenia sera bez uszczerbku na jego niepowtarzalnym aromacie i smaku. Daje nam to pełne prawo do oferowania domowych serów smażonych na rynkach Unii Europejskiej jako ciekawe uzupełnienie nieustannie rozszerzającej się oferty produktów regionalnych.


Jakość naszych produktów potwierdzają liczne nagrody i certyfikaty, które można obejrzeć na naszej stronie internetowej.

Są to między innymi certyfikat “Chronione Oznaczenie Geograficzne“,  “Dobre bo Polskie”, a także miejsce na liście członków w “Sieci Dziedzictwa Kulinarnego” pod znakiem promującym wysoką jakość produktów. Dwukrotnie otrzymaliśmy tytuł “Złotej Mlecznej Rewii” na Targach Mleczarstwa Mleczna Rewia. 

 

POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI, BEST OF ORGANIC oraz JAKOŚĆ ROKU

 

 

📞Zamówienia:
+48 61 447 21 61
e-mail: biuro@frackowiak-sery.pl
za pośrednictwem FB:
www.facebook.com/SerSmazonyFrackowiak

Ser smażony Frąckowiak

Wielu rodowitych mieszkańców Wielkopolski i Śląska pamięta smak domowego sera smażonego. Nasze mamy i babcie przygotowywały go z dojrzałego twarogu i masła według rodzinnych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Niezwykły smak i ciągnąca konsystencja z pewnością rekompensowały niedogodności związane z charakterystycznym zapachem, który roznosił się po całym domu podczas tego procesu i zostawał z nami jeszcze długo po zniknięciu ostatniej porcji tego przysmaku. W przeciwieństwie do serów topionych, jest to produkt o bardzo krótkim składzie, nie zawiera on mieszanki serów o wątpliwym pochodzeniu, a także zagęszczaczy, konserwantów, dodatków chemicznych gwarantujących smarowność.

Jednym z ważniejszych elementów składających się na wyjątkową jakość i smak domowego sera smażonego Frąckowiak jest naturalny proces gliwienia twarogu. Użycie w tym celu twarogu chudego zapewnia optymalny proces gliwienia i co najważniejsze charakterystyczny „aromat” sera smażonego. Dzięki temu możliwe jest wyeliminowanie ewentualnego posmaku gorzkości i zjełczałego tłuszczu zawartego w gliwiejącym twarogu półtłustym lub tłustym. Do naturalnie zgliwiałego twarogu chudego dodajemy świeże wiejskie masło i dzięki temu ostatecznie możemy cieszyć się tak znakomitym i niepowtarzalnym smakiem.

W ofercie firmy Frąckowiak są :

https://frackowiak-sery.pl/produkty/

  1. sery smażone w kubku 200g ( naturalny, z kminkiem, w wapniem)
  2. sery smażone w bloku  naturalny, z kminkiem – oferta dla gastronomi
  3. ser mini 50g – oferta dla restauracji hotelowych
  4. ser ekologiczny BIO 150g
  5. sery smażone produkowanena zlecenie klienta pod jego marką
  6. sosy i dipy serowe- oferta dla gastronomii, produkcja na zlecenie