RADOSTOWSKIE RARYTASY

RADOSTOWSKIE RARYTASY

RADOSTOWSKIE RARYTASY

Firma: SEROWARNIA „RADOSTOWSKIE RARYTASY” – Damian Czachorowski

Miasto: 83-120 Radostowo

Ulica: Dworcowa 7

WWW: radostowskierarytasy.pl

Telefon: +48 537 667 875

Mail: radostowskierarytasy@gmail.com

Serowarnia „Radostowskie Rarytasy” jest małą, lokalną i rodzinną manufakturą na Kociewiu prowadzoną przez Aleksandrę i Damiana Czachorowskich. To właśnie tutaj są wytwarzane w sposób rzemieślniczy wyroby mleczne tj. sery, twarogi, masło, śmietana, jogurty czy kefiry. Surowcem do produkcji jest mleko krowie niepasteryzowane o wysokiej zawartości tłuszczu oraz białka pochodzące od Gospodarstwa Rolnego Elżbiety i Jana Czachorowskich.

Oferowane produkty własnego wyrobu przygotowywane są w oparciu o naturalne składniki, w których nie ma żadnych substancji dodatkowych, takich jak: konserwanty, wypełniacze, sztuczne barwniki i inne dodatki „E”. Opieramy się na tradycyjnych recepturach i działamy zgodnie z naturą. Serowarstwo to nasze hobby, pasja i ciężka praca. Wkładamy całe nasze serce w to co robimy!

Nasze produkty są wywarzane w małej wsi kociewskiej – Radostowo w województwie pomorskim z dala od miasta w otoczeniu pól i lasów. Wszystkie wyroby są przygotowywane w sposób ręczny i bez użycia maszyn przemysłowych. Surowcem do produkcji jest mleko krowie niepasteryzowane o wysokiej zawartości tłuszczu (około 4,3 %) pochodzące od rodziców, którzy zajmują się hodowlą bydła mlecznego od ponad 30 lat. Oferowane produkty własnego wyrobu przygotowywane są w oparciu o naturalne składniki, w których nie ma żadnych substancji dodatkowych, takie jak: konserwanty, wypełniacze, sztuczne barwniki i inne dodatki „E”. Staramy się wrócić do podstaw, ale też chcemy, żeby nasze produkty były małą kulinarną przygodą.