Kartofelek

Kartofelek

Kartofelek

Firma: Grupa Producentów Ziemniaków „Kartofelek” sp. z o.o.

Miasto: 55-040 Kobierzyce

Ulica: Chrzanów ul. Lipowa 32

WWW: kartofelek.eu

Telefon: +48 604 294 501|+48 660 210 200

Mail: biuro@kartofelek.eu

Jesteśmy dolnośląską grupą producencką zajmującą się uprawą, produkcją, jak również przetwórstwem płodów rolnych. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu odmiany naszych warzyw są starannie wyselekcjonowane i zawsze wysokiej jakości.

Czym się zajmujemy?

Zajmujemy się produkcją i przetwórstwem płodów rolnych jakimi są przede wszystkim ziemniaki. Oferujemy ziemniaki obrane lub w skórce, zapakowane próżniowo. Ziemniaki są gotowe do spożycia po odpowiedniej obróbce termicznej (gotowanie, smażenie, pieczenie).

Ziemniaki dostępne są w trzech typach kulinarnych. Każda z odmian na podstawie zawartości suchej masy i skrobi jest zakwalifikowana do typu kulinarnego, który jest wskazówką dla konsumenta, w jaki sposób najlepiej dobrać odmianę do celów kulinarnych.

Co nas wyróżnia?

Nowoczesna linia produkcyjna, którą posiadamy w naszym zakładzie służy do odpowiedniego przygotowania produktów przed zapakowaniem. Ziemniaki oraz inne warzywa, są starannie selekcjonowane, myte i czyszczone (zarówno maszynowo, jak i ręcznie), następnie przechodzą proces pasteryzacji czyli konserwacji poprzez zastosowanie odpowiednio dobranego podgrzewania produktów spożywczych, tak aby zniszczyć lub zahamować wzrost drobnoustrojów chorobotwórczych lub enzymów przy jednoczesnym zachowaniu smaku produktów i uniknięciu obniżenia ich wartości odżywczych.

Następnie produkty pakowane są w opakowania vacuum, które gwarantują wysoką jakość produktu i pozwalają na dłuższe ich przechowywanie bez utraty smaku i wartości odżywczych.

Co można zyskać korzystając z naszych produktów?

1. Czas – produkt jest czysty, obrany a nawet ugtowany! Wystarczy chwilę podgrzać (skraca się również czas gotowania surowych), upiec w piekarniku lub na patelni, posiekać do sałatki, usmażyć we frytownicy i delektować pysznym smakiem!

2. Energię na wniesienie, obranie i ugotowanie.

3. Koszty pracownika.

4. Koszty wywozu odpadków.