BMC Polska

BMC Polska

Firma: BMC Polska G.K

Miasto: 02-467 Warszawa

Ulica: Stawy 5

WWW: bmcpolska.com

Telefon: +48 22 571 80 77| +48 506 691 996

Mail: biuro@bmcpolska.com

Ribot –  Wielofunkcyjne urządzenie cukiernicze do piekarni, cukierni, lodziarni i gastronomii.

Pojemność zbiornika od 10 do 60 litrów

Ribot jest w stanie wyprodukować nieskończoną gamę produktów, takich, jak: 

  • ciasto, krem cukierniczy,  krem maślany,
  • nadzienia do pralin, czekoladek, czekolad 
  • krem angielski, krem bawarski,
  • konfitury, nadzienia owocowe, 
  • sos owocowy, krem orzechowy, musy,
  • bezy, polewy, macarony, panna cotta,
  • zabaglione, bita śmietana, krem brulee,
  • budyń, karmel i nugat itd.
  • Lody, sorbety…etc

Wielozadaniowość produktu.

  • Zastosowanie innowacyjnych rozwiązań w urządzeniu Ribot pozwala mu na wykonywanie pracy następujących urządzeń obecnych w produkcji spożywczej.
  • Pasteryzator– pasteryzowanie mieszanek lodowych
  • Dojrzewalnik – dojrzewanie mieszanek lodowych
  • Frezer lodowy – zmrażanie płynnej mieszanki lodowej.
  • Pasteryzator do kremów i past – pasteryzowanie kremów z mieszaniem
  • Ubijaczka – ubijanie i napowietrzenie mas cukierniczych i piekarniczych
  • Szatkownica – cięcie i rozdrabnianie produktów
  • Rozdrabniacz z utrzymywaniem stałej temperatury rozdrabnianego produktu (proces schładzania)
  • Temperówka do czekolady – urządzenie do prowadzenia procesu temperowania czekolady
  • Programowalny schładzacz produktów cukierniczych.
  • Kocioł– obróbka termiczna gotowanych produktów spożywczych
  • Urządzenie do gotowania na parze.

WYŚWIETL / POBIERZ ARTYKUŁ

  • Pomati – Temperówki do czekolady, Oblewarki do czekolady,
  • Dozowniki do automatycznej produkcji pralin
  • Tunele chłodnicze. komory chłodnicze, produkcja czekolad
  • Telme – Maszyny i urządzenia w cukierni i lodziarni
  • Frezery do lodów, Pasteryzatory
  • Urządzenia wielofunkcyjne
  • Nuova SImonelli – Ekspresy do kawy kolbowe i automatyczne