BMC Polska – Maszyny i urządzenia do cukierni, lodziarni i gastronomii
Firma: BMC Polska G.K
Miasto: 02-467 Warszawa
Ulica: Stawy 5
WWW: bmcpolska.com
Telefon: +48 22 571 80 77| +48 506 691 996
Mail: biuro@bmcpolska.com
Ribot – Wielofunkcyjne urządzenie cukiernicze do piekarni, cukierni, lodziarni i gastronomii.
Pojemność zbiornika od 10 do 60 litrów
Ribot jest w stanie wyprodukować nieskończoną gamę produktów, takich, jak:
- ciasto, krem cukierniczy, krem maślany,
- nadzienia do pralin, czekoladek, czekolad
- krem angielski, krem bawarski,
- konfitury, nadzienia owocowe,
- sos owocowy, krem orzechowy, musy,
- bezy, polewy, macarony, panna cotta,
- zabaglione, bita śmietana, krem brulee,
- budyń, karmel i nugat itd.
- Lody, sorbety…etc
Wielozadaniowość produktu.
- Zastosowanie innowacyjnych rozwiązań w urządzeniu Ribot pozwala mu na wykonywanie pracy następujących urządzeń obecnych w produkcji spożywczej.
- Pasteryzator– pasteryzowanie mieszanek lodowych
- Dojrzewalnik – dojrzewanie mieszanek lodowych
- Frezer lodowy – zmrażanie płynnej mieszanki lodowej.
- Pasteryzator do kremów i past – pasteryzowanie kremów z mieszaniem
- Ubijaczka – ubijanie i napowietrzenie mas cukierniczych i piekarniczych
- Szatkownica – cięcie i rozdrabnianie produktów
- Rozdrabniacz z utrzymywaniem stałej temperatury rozdrabnianego produktu (proces schładzania)
- Temperówka do czekolady – urządzenie do prowadzenia procesu temperowania czekolady
- Programowalny schładzacz produktów cukierniczych.
- Kocioł– obróbka termiczna gotowanych produktów spożywczych
- Urządzenie do gotowania na parze.
- Pomati – Temperówki do czekolady, Oblewarki do czekolady,
- Dozowniki do automatycznej produkcji pralin
- Tunele chłodnicze. komory chłodnicze, produkcja czekolad
- Telme – Maszyny i urządzenia w cukierni i lodziarni
- Frezery do lodów, Pasteryzatory
- Urządzenia wielofunkcyjne
- Nuova SImonelli – Ekspresy do kawy kolbowe i automatyczne