Agno

Agno

Firma: Agno Sp. z o.o.

Miasto: 87-300 Brodnica

Ulica: Ustronie 20

WWW: weles.pl

Telefon: +48 56 498 21 22

Mail: agno@weles.pl

Jesteśmy zakładem przetwórstwa dziczyzny. Oferujemy sprzedaż mrożonego mięsa z dzika, sarny i jelenia. U nas znajdziecie również bardziej wyszukane gatunki mięsa, takie jak mięso z muflona czy daniela.

Zakład przetwórstwa dziczyzny Agno Sp. z o.o. mieści się w Brodnicy w województwie kujawsko- pomorskim i działa na rynku już od 1997 roku. Jesteśmy firmą, która pozyskuje najwyższej jakości surowiec pochodzący z terenów całej Polski od Pomorza, aż po góry. Posiadamy wszelkie uprawnienia do rozbioru i handlu mrożonymi elementami mięsa z dziczyzny. Na terenie naszego zakładu mieści się akredytowane laboratorium do badań mięsa w kierunku włośnicy z doświadczonymi lekarzami weterynarii.

Mięso z dziczyzny charakteryzują niepowtarzalne walory smakowe. Dziczyzna to podstawa kuchni staropolskiej, podawana była na królewskich stołach i dziś z przekonaniem możemy ją nazwać królową wśród mięs. Jest jednym z najzdrowszych i najmniej kalorycznych mięs.

Mięsa z dzika:

  • Mięso drobne z dzika
  • Mięso gulaszowe z dzika
  • Karkówka z dzika bez kości
  • Łopatka z dzika bez kości
  • Udziec z dzika bez kości
  • Schab z dzika bez kości
  • Polędwiczki z dzika
  • Tusza dzika bez skóry

Mięsa z jelenia:

  • Mięso drobne z jelenia
  • Mięso gulaszowe z jelenia
  • Karkówka z jelenia bez kości
  • Łopatka z jelenia bez kości
  • Udziec z jelenia bez kości
  • Comber z jelenia bez kości
  • Polędwiczka z jelenia

Mięsa z sarny:

  • Mięso drobne z sarny
  • Mięso gulaszowe z sarny
  • Karkówka z sarny bez kości
  • Łopatka z sarny bez kości
  • Udziec z sarny bez kości
  • Comber z sarny bez kości

Na życzenie klienta robimy też elementy z kością. Okazjonalnie dostępne również mięso z daniela i muflona.

Zapraszamy do współpracy!