Portal dedykowany obiektom gastronomicznym i hotelowym

Food – to – Go
Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii

Zakończyła się jedna z większych imprez branży wyposażenia i produktów dla gastronomii. Odbyła się w Gdańsku, w Centrum Wystawienniczo Kongresowym Amberexpo.

     Od 7 do 8 lutego mogliśmy odwiedzać stoiska wystawców podzielonych według następujących branż: dania gotowe i dodatki do dań, wyposażenie restauracji, maszyny do lodów i bitej śmietany, mieszanki i dodatki cukiernicze, lodziarskie i piekarnicze, mobilna gastronomia, namioty bankietowe, napoje, odzież korporacyjna, opakowania i maszyny pakujące, produkty bezglutenowe, produkty i półprodukty spożywcze, rozwiązania informatyczne, organizacyjne i doradztwo, sprzęt i akcesoria do parzenia i serwowania kawy, herbaty oraz czekolady, środki higieny i systemy utrzymania czystości, systemy dystrybucji przekąsek i napojów, urządzenia dla cukierni, lodziarni i kawiarni, urządzenia gastronomiczne, wyposażenie i akcesoria dla hoteli, pensjonatów i ośrodków wypoczynkowych, wyposażenie zaplecza kuchennego, media, stowarzyszenia, wydawnictwa.


     Wbrew zasłyszanym przed targami opiniom wystawcy w tym roku dopisali. Najbardziej cieszy jednak fakt, że impreza cieszyła się bardzo dużym powodzeniem wśród odwiedzających tegoroczne  Food – to –Go. Momentami na hali, w której rozstawiono stoiska panował naprawdę duży tłok.


     - Przyszedłem tutaj, bo szukam rozwiązań dla mojego hotelu – mówi Janusz Jaworski z Gryfic. – Tak, szukam czegoś konkretnego, ale na razie rozglądam się i analizuję. Może nawiążę kontakt z producentem sprzętu do parzenia i serwowania kawy – opowiada Janusz Jaworski.


     Jednym z uczestników tegorocznych targów była też nasza firma - ABC Restauracji. Prezentowaliśmy nasz najnowszy katalog reklamowy. Spotkaliśmy się z wieloma naszymi dotychczasowymi klientami. Nawiązaliśmy też nowe znajomości, które, mamy nadzieję, zaowocują dalekosiężną współpracą.


 Wyróżnikiem tegorocznych targów było zorganizowanie strefy BaltRoom – oferty wyposażenia obiektów noclegowych, bowiem polskie wybrzeże słynie przecież z niezliczonej ilości miejsc wypoczynku i rekreacji. Cieszyła się ta strefa naprawdę dużym zainteresowaniem.


Tegoroczne targi, oprócz szerokiej oferty wystawców, zaprezentowały też ciekawy program towarzyszący oraz spotkania z wieloma ekspertami.  Całość imprezy utrzymana była w klimacie kaszubskim: kulinaria, stroje regionalne, wystrój.

 

targi relacje

Portal dla obiektów gastronomicznych i hotelowych

Dzięki Abc-restauracji.pl dowiesz się jak osiągnąć karierę w branży HoReCa. Artykuły podpowiadają jak doskonalić kadrę menedżerską, dobierać odpowiednich pracowników i poprawnie prowadzić własną restaurację. Nieodzownym elementem prowadzenia każdego biznesu jest także zaopatrzenie i dostawa, o których często wspominamy na łamach portalu.

Zachęcamy do zapoznania się z aktualnym katalogiem, w którym znajdują się między innymi artykuły na temat branży HoReCa oraz informacje na temat dostawy i zaopatrzenia restauracji, barów i hoteli. Każdego roku organizowane są także liczne targi, do których czas odliczany jest na zegarze powyżej.

ABC Restauracji poprzednie wydania

Listopad2017
Pazdziernik2017
Wrzesien2017
Sierpien
Sierpien 2017
czerwiec-2017
Lato 2017
Marzec-2017
luty 2017